Reklama:

Czy należałoby zrobić RM głowy? (3)

Forum: Neurologia po godzinach

gość
01-04-2019, 20:13:01

Witajcie!
Mam 19 lat. Zdecydowałem się stworzyć nowy wątek, ponieważ przeszedłem uraz głowy 4 miesiące temu. Uderzyłem się w brodę, a odczuł to tył głowy.
Miałem robioną TK krótko po urazie. Wyszło wszystko dobrze, jednak objawy na złość nasiliły się po wyjściu ze szpitala, kiedy trochę się zmęczyłem. Do 2 tygodni ucisk w głowie ustąpił, a zawroty pozostawały przez miesiąc.
Po 2 miesiącach wracałem do aktywności stopniowo, bo pojawiał się ucisk. Teraz go nie czuję, ale czasami źle się czuję, szczególnie po ćwiczeniach siłowych. Rano nie che mi się wstawać, miewam światłowstręt - mrużę oczy, czasami mam kłucia w tym samym miejscu z tyłu głowy przy ruszaniu lewą ręką.
Zastanawiam się, czy to objawy neurologiczne, czy chirurgiczne. Mam trochę wydatków, ale za miesiąc matura. Nie spożywałem narkotykow, ani nie niadużywałem alkoholu. Nie wiem dlaczego mój układ nerwowy daje takie objawy.
gość
01-04-2019, 21:40:18

Tak z kontrastem i nie czekać prywatnie i z opisem do neurologa
Zdrowia i odpisz po kekach
gość
04-04-2019, 09:41:18

Dziękuję, czyli jeżeli neurolog da skierowanie na tomografię komputerową, to powinieniem poprosić o skierowanie na MRI i zrobić prywatnie? Tomografia jedynie zobrazuje większe zmiany i krwiaki, a przyczyna chyba twki gdzie indziej?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Depakine cheono
depakine chrono po jakim czasie działa? Po jakim czasie zaczoł u was działać?
Forum: Padaczka
gość
Neurotop + Pregabalina, czy to bezpieczne połączenie?
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?
gość
Laser a epi
Cześć, Czy ktoś z Was wykonywał zabieg epilacji laserowej? Moje EEG nie wykazuje zmian w odpowiedzi na prowokację świetlną i nie mam światłoczułości, ale zastanawiam się, czy mimo to taki zabieg jest bezpieczny. Czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Czy konsultowaliście się wcześniej z neurologiem?
gość
Leki psychotropowe wyładowania depakina
Mam po niektórych tabletkach psychotropowych napady padaczkowe skojarzone czy po drpakine chrono będę mógł nadal brać tabletki psychotropowe czyli razem drpakine i psychotropy czy dzięki drpakine napady padaczkowe ustopią?przy jednoczesnym braniu tabletek bo napady mam po psychotropach. Czy ta depakine to będzie robił za taką osłonke abym mógł przyjmować leki psychotropowe bez strachu o kolejne wyładowania bioelektryczne mózgu?
Reklama: