Witam,mam 26 lat i chciałabym podpytać na co mogą wskazywać moje objawy i wynik rm. Od ok 2 lat bolą mnie miesni, stawy. Mam uczucie mrowienia i dretwienia w prawej nodze i rece. Nogi są bardzo ociężałe. Często boli mnie i kręci się w głowie. Ból rownież w dolnej czesci pleców z prawej strony. 2 tyg. temu jak obudziłam się rano bolały mnie oczy przy patrzeniu na boki, ale po 2 dniach ustąpiło. Zrobiłam RM głowy wyniki: w istocie białej obu półkul mozgu- głównie w platach czołowych rozsiane dość liczne ogniska wysokosygnalowe w obrazach T2 I FLAIR/ najwieksza w prawym placie czołowym wlk. 9x 4.5 mm, pozostałe do 4mm, bez restrykcji dyfuzji- o charakterze naczyniopochodnym? ew. pozapalnym. Pozostałe tkanki mozgu i mozdzku bez inych zmian ogniskowych, o typowej strukturze i sygnale, bez zaburzeń dyfuzji. Dodam, że prędzej na nic nie chorowałam przewlekle. Bardzo się martwię, a wizytę u neurologa mam za miesiąc. Proszę o podpowiedź czego mogę się spodziewać i na co mogą wskazywać moje objawy oraz wyniki.