Reklama:

Czy moja 8miesięczna córka na epilepsje? (4)

Forum: Padaczka

gość
18-07-2013, 18:51:08

Córka w wieku 6 miesięcy miała 2 razy atak drgawkowy bez tracenia świadomości trwające ok 10 sekund(teraz ma 8miesięcy). Raz całego ciała i raz lewej ręki. W szpitalu miała robione EEG. Oto zapis : Zapis wykonano we śnie spontanicznym. Cechy bioelektryczne snu są wyrażone. Zapis o zmianach zlokalizowanych w okol. czołowo-skroniowych z przewaga strony prawej pod postacią synchronicznych poj. fal ostrych, zesp. fala ostra-fala wolna 5-7 Hz o ampl. 50 uV. Orzeczenie: Zapis o zmianach zlokalizowanych w okol. czołowo- centralno-skroniowych z przewagą strony prawej. Neurolog która ją w szpital badała raczej nie za bardzo zna się gdyż najpierw stwierdziła że córka nie ma padaczki a po 3min stwierdziła że jest padaczka lecz bez potrzeby leczenia. Proszę o pomoc i objaśnienie czy córka ma padaczke gdyż bardzo sie martwię a na wizytę do neurologa jeszcze nam daleko.
gość
19-09-2013, 20:27:49

Nie rozumiem wyników EEG, ale Twoja córka może mieć padaczkę. Każdy może na nią zachorować w każdym wieku. Ja zachorowałam w wieku dwóch lat. Mój przypadek jest pourazowy-uderzyłam wtedy o kant stołu. Twoja neurolog rzeczywiście może się nie znać-skoro od razu nie stwierdziła padaczki to mogła nie wiedzieć, że w zachorowaniu na padaczkę wiek nie ma znaczenia.
gość
20-09-2013, 14:53:46

Dobrze jest zrobić badanie rezonansem magnetycznym żeby wykluczyć jakieś nieprawidłowości w glowce. Pozdrawiam Aga
gość
20-09-2013, 14:55:38

Zresztą jak dla mnie to powinno być pierwsze badanie. Poproś o skierowanie na rezonans. Aga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: