Witam, czy ktoś może przy podobnych schorzeniach otrzymał stopień niepełnosprawności...? Od wielu lat mam problemy z kręgosłupem, w 2009 roku przeszłam operację w odcinku lędźwiowym polegającą na dystektomii L5/S1 do tego sekwestektomia. Fenetracja L5/S1 lewostronna jak i stabilizacja DIAM L5/S1 i Foraminotomia...Do tego dochodzi jeszcze odcinek piersiowy gdzie stwierdzono: Esowate skrzywienie z rotacją kręgów. Spłycenie fizjologicznej kyfozy piersiowej. Prawostronna skolioza piersiowa z rotacją kręgów w lewo...A żeby tego było mało jest jeszcze odcinek szyjny...Oto wynik rezonansu. Zniesiona lordoza szyjna. Drobne osteofity krawędzi trzonów C3-C7. Niewielkie obniżenie wysokości tarczy międzykręgowej C5/C6. Na poziomie C5/C6 centralna protruzja tarczy międzykręgowej z uciskiem worka oponowego...Czy mam jakiekolwiek szanse przed taka komisją? Jeśli chodzi o komisję w ZUS bo starałam się o świadczenia rehabilitacyjne to po trzech miesiącach takich świadczeń zostałam cudownie przez nich ozdrowiona i zdolna do pracy