Reklama:

Czy ktoś wie co to może być:( (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-09-2006, 21:57:00

Jakiś czas temu miałem uraz głowy i zaczeła mi jakaś gulka wyrastać, nie wiem dokładnie czy to gulka ale coś twardego i zaczeła mnie trasznie głowa boleć zaczełem się robić strasznie senny. Występoway u mnie nudności zawroty głowy, problemy z pamięcią i czytaniem doszło do tego że nie jestem w stanie nic przeczytać bo oczy mnie bolą i łzawią, a także nie jestem w stanie patrzeć w góre bo gdy podniose oczy do góry to strasznie mi puchną i bolą stają się cały czas obolałe. Mam takie uczucie jak by mi mózg opadał na oczy tak zniżał się i nie mam siły go podnieść, i zaczynam mieć huk w uszach i prawie nic nie słysze albo bardzo słabo. Wtedy zaczynam głośniej mówić bo mam takie uczucie jak by mi mózg obciskał głowe i oczy zaraz mi wypchneło na zewnątrz. Nie moge się patrzeć w coś dłuższy czas bo strasznie się męcze, powieki poruszają mi się bardzo szybko. Co to może być bo ja nie umiem sobie z tym poradzić wdzięczy bym był jeżeli by mi ktos cos doradził. Nie wiem jak wogule zdołałem to napisać po tym poście ide spać bo czuje się zmęczony a nic prawie dzisiaj nie robiłem chciałbym zeby mi jakoś to najszybciej usuneli to coś co powoduje te bóle i dolegliwości bo to naprawde uprzykrza życie.
gość
16-09-2006, 09:26:00

15-09-2006 o 23:57, gość :
Jakiś czas temu miałem uraz głowy i zaczeła mi jakaś gulka wyrastaćz tyłu głowy, nie wiem dokładnie czy to gulka ale coś twardego i zaczeła mnie trasznie głowa boleć zaczełem się robić strasznie senny. Występoway u mnie nudności zawroty głowy, problemy z pamięcią i czytaniem doszło do tego że nie jestem w stanie nic przeczytać bo oczy mnie bolą i łzawią, a także nie jestem w stanie patrzeć w góre bo gdy podniose oczy do góry to strasznie mi puchną i bolą stają się cały czas obolałe. Mam takie uczucie jak by mi mózg opadał na oczy tak zniżał się i nie mam siły go podnieść, i zaczynam mieć huk w uszach i prawie nic nie słysze albo bardzo słabo. Wtedy zaczynam głośniej mówić bo mam takie uczucie jak by mi mózg obciskał głowe i oczy zaraz mi wypchneło na zewnątrz. Nie moge się patrzeć w coś dłuższy czas bo strasznie się męcze, powieki poruszają mi się bardzo szybko. Co to może być bo ja nie umiem sobie z tym poradzić wdzięczy bym był jeżeli by mi ktos cos doradził. Nie wiem jak wogule zdołałem to napisać po tym poście ide spać bo czuje się zmęczony a nic prawie dzisiaj nie robiłem chciałbym zeby mi jakoś to najszybciej usuneli to coś co powoduje te bóle i dolegliwości bo to naprawde uprzykrza życie.
gość
16-09-2006, 12:11:00

a kiedy miales ten uraz?
nie jestem lekarzem,choc jestem studentka AM.nie ędę sie tu wymądrzac.najlepsze co Ci mogę poradzic to idź do lekarza.i zrob to teraz.idź na pogotowie albo wezwij je do domu.ewentualnie wezwij lekarza z przychodni na wizytee domową.miałeś uraz mózgu.lekarz na pewno zleci badania, np. RTG, TK.jeśli jesteś z małej miejscowości, a czujesz się na siłach i ktoś może Cię zawieźc, to jedźcie do większego miaste gdzie jest szpital i gdzie moga Ci od razu zrobic badania.podaj objawy,szczególnie sennośc, nudności łzawienie, szumy huki, bóle i zawroty głowy, zab. widzenia.
nie lekceważ tego!potem moze byc za późno
gość
16-09-2006, 15:04:00

Musisz niezwlocznie zglosic sie do lekarza! to,co opisujesz moze byc objawem wzmozonego cisnienia wewnatrzczaszkowego(moze krwiak,wymagajacy ewakuacji,lub jakis inny proces patologiczny czynny)
to nie sa zarty!!!
Powodzenia!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: