Reklama:

Czy ktoś mógłby polecić mi dobrego specjalistę? (9)

Forum: Choroba Parkinsona

Początkująca
11-05-2016, 13:29:44

Witam,
mam 23 lat i niedawno dowiedziałam się, że choruję na Chorobę Parkinsona. Nie była to zbyt miła wiadomość dla mnie. Pierwsze objawy zauważyłam już 2 lata temu. Były to m.in. lekkie drżenia ręki, problemy z równowagą, zawroty głowy, ciągłe zmęczenia, senność, problemy z koncentracją, brak siły w rękach, lecz dopiero w lutym dostałam się do Poradni Chorób Pozapiramidowych i Parkinsonizmu w Gdańsku po kilku wcześniejszych wizytach u neurologa, który mnie tam skierował. Lekarz z Gdańska zapisał mi tabletki, po których ustąpiły drżenia, ale jestem po nich jeszcze bardziej zmęczona i senna, czasami mam w ogóle problem wstać z łóżka i pojawiają się zawroty głowy, które niekiedy są bardzo silne, no i ostatnio zaczęłam puchnąć. Czy puchnięcie to objaw Choroby Parkinsona? Czy ktoś z Was mógłby polecić mi jakiegoś dobrego specjalistę neurologa z Bydgoszczy, Warszawy? Chciałabym skonsultować się i upewnić czy to na pewno jest Parkinson i ustalić jakąś skuteczną formę leczenia. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Asia
gość
09-06-2016, 11:23:07

Asiu
U mnie zdiagnozowano chorobę Parkinsona w wieku 40 lat, było to 6 lat temu, przez ten czas trafiałam do wielu neurologów ale dopiero 2 lata temu udało mi się trafić do najlepszego specjalisty jakiego znam, to jest dr hab.n.med. Sławomir Budrewicz niestety przyjmuje we Wrocławiu ale jeżeli masz taką możliwość jedź do niego na konsultację, bo naprawdę warto. Wszystkie potrzebne informacje na jego temat znajdziesz w necie.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia. Anna
gość
18-09-2016, 22:22:59

Witam Asiu! Mój mąż zachorował w wieku 33 lat. W tej chwili ma 42 leczy się w Bydgoszczy u pani dr Zaborowskiej Marzeny , jej główną specjalizacją jest choroba Parkinsona. Przyjmuje w Centrum Gizińscy w Bydgoszczy na ul. Leśnej. Z mężem byliśmy u profesora Marka Harata neurochirurga jest ordynatorem w wojskowym szpitalu na ul. powstańców warszawy w Bydgoszczy i on skierował męża na odział neurologiczny do tego szpitala. Pozdrawiam cię
gość
13-01-2017, 20:14:16

Asiu w Gdańsku jest dobry fizjoterapeuta od neurologicznych przypadłości
w tym rehabilituje przy chorobie Parkinsona, na pewno udzieli wskazówek bo nam pomógł tel. 796-720-820 www.pawel-michalowicz.med24.pl
Początkujący
20-01-2017, 13:49:29

W Bydgoszczy jest prof Harat, ale ja leczę się w Warszawie u dr B. Brodackiego w Wojskowym Instytucie Medycznym. Polecam
Początkujący
25-01-2017, 13:12:06

Przede wsyzstkim nie polecam lekarzy na podkarpaciu... ja zmieniałem lekarza z 5 razy ;/
20-04-2017, 13:04:38

Witam,
podane objawy choroby Pani są możliwe do wyraźnego złagodzenia bez używania leków. W razie zainteresowania proszę się skontaktować telefonicznie pod numer 505 670 559 w Warszawie.
Jerzy
gość
27-10-2017, 14:20:04

przejdz na stronę Zycie z Parkinsonem Poznań na facebooku
gość
11-11-2017, 17:28:09

Zyczę zdrówka a tak lekarze w Bydgoszczy są dobrzy.
A przy fizjoterapi neurologicznej i ćwiczeniach takich fachowych to polecam Wszystkim http://gdanskrehabilitacja.pl gdyż warto, mi pomogli:)
Dominika41

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Reklama: