Witam,
mam 23 lat i niedawno dowiedziałam się, że choruję na Chorobę Parkinsona. Nie była to zbyt miła wiadomość dla mnie. Pierwsze objawy zauważyłam już 2 lata temu. Były to m.in. lekkie drżenia ręki, problemy z równowagą, zawroty głowy, ciągłe zmęczenia, senność, problemy z koncentracją, brak siły w rękach, lecz dopiero w lutym dostałam się do Poradni Chorób Pozapiramidowych i Parkinsonizmu w Gdańsku po kilku wcześniejszych wizytach u neurologa, który mnie tam skierował. Lekarz z Gdańska zapisał mi tabletki, po których ustąpiły drżenia, ale jestem po nich jeszcze bardziej zmęczona i senna, czasami mam w ogóle problem wstać z łóżka i pojawiają się zawroty głowy, które niekiedy są bardzo silne, no i ostatnio zaczęłam puchnąć. Czy puchnięcie to objaw Choroby Parkinsona? Czy ktoś z Was mógłby polecić mi jakiegoś dobrego specjalistę neurologa z Bydgoszczy, Warszawy? Chciałabym skonsultować się i upewnić czy to na pewno jest Parkinson i ustalić jakąś skuteczną formę leczenia. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Asia