Jestem nowa na tym forum ale od jakieś czasu śledzę wszystkie wpisy i szukam podobnych dolegliwości co moje .Oto mój ois rm
zniesienie fizjologicznej lordozy szyjnej z lekko kyfotycznym utawieniem kr C w odcinku C3-C7.Cech y dehybrydacji tarcz m/kręgowych C4/C5,C5/C6,C6/C7.Obniżenie wysokości tarcz m/kręgowej C4/C5,C5/C6.Zmiany wytwórczo-zwyrodnieniowe na przednich i tylno-bocznych krawędziach trzonów kręgów C4 do C7.
Szerokie tylno-boczne przepuchliny tarcz m/kręgowych C4-C5 i C5-C6 modelują przednio-boczną powieszchnię worka oponowego,sięgając stycznie brzusznej powieszchni rdzenia kręgowego,zwężają obustronnie zchyłki boczne, a na poziomie C5-C6 po stronie prawej także otwór m/kręgowy z modelowaniem/uciskiem na korzenie nerwow.Tylno-boczna wypuklina tarczy m/kręgowej widoczna jest na poziomie C6-C7,gdzie modeluje przednio-boczną powieszchnię worka oponowego i zwęża obustronnie zachyłki boczne.Przednia rezerwa płynowa kanału kręgowego jest istotnie zredukowana w odcinku C4-C7.Rdzeń przedłużony i rdzeń kręgowy w uwidocznionym zakresie bez zmian ogniskowych.
Czy można wyleczyć to rehabilitacją???