Reklama:

czy dyskopatia może być spowodowana chorobą genetyczną mięśni? (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
07-09-2009, 11:55:00

Pytałam Państwa, czy ja i moi bracia mozemy mieć jakąś chorobę genetyczną? opisałam jakie mamy dolegliwości w prośbie o pomoc i poradę. Czy ktos mógłby mi odpowiedzieć albo odesłać do odpowiedniego artykułu? Bardzo, bardzo proszę....... Jadwiga

PS. Czy obecnie wstawia się podczas operacji kręgów lędźwiowych coś w kręgosłup, żeby kręgi się tak nie scierały? Czy to bezpieczne?
Jadwisia
gość
08-09-2009, 17:33:00

Skoro objawy dotyczą kilku członków rodziny, nie można wykluczyć podłoża genetycznego choroby. Natomiast jeśli chodzi o pytanie dotyczące techniki zabiegu chirurgicznego, dokładnej odpowiedzi może udzielić specjalista neurochirurg lub ortopeda.
Ekspert Medforum Magdalena Targosz
Początkująca
10-09-2009, 12:20:00

Bardzo dziękuję. Tak się bałam , że już nikt nie odpowie! A czy może mi Pan/Pani podpowiedzieć, pod katem jakich chorób genetycznych , jak ( czy np. przez badanie krwi ) i gdzie- powinniśmy zrobić badania? Bo kiedy pojechałam do poradni genetycznej- Pani doktor była zdziwiona moją wizytą. Powiedziała, że powinnam przyjść już z diagnozą, że to np. artrofia mięśni- i wtedy Ona sprawdzi, czy ma podłoże genetyczne, no i koło się zamknęło, bo nadal nie wiem, czego szukać, jakie choroby mogą tak niszczyć kręgosłup i kości. Poprostu nie wiem, jakiej choroby mamy szukać. I do jakiej poradni się udać, by przeprowadzić badania, bo skoro nie jest to poradnia genetyczna, to ja już nie wiem, gdzie iść. Raz jeszcze dziękuję za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. Jadwiga.
Jadwisia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
Reklama: