Reklama:

częste chwilowe utraty przytomności (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-02-2008, 11:27:00

Mój znajomy posiada bardzo niebezpieczną (moim zdaniem) dolegliwość. Zdarzają się mu coraz częściej chwilowe - kilku - sekundowe utraty przytomności. To wygląda np tak: nagle czerwienieje, łapie się ręką za głowę i albo upada na chwilę, albo się o coś oprze i po chwili przychodzi do siebie i normalnie funkcjonuje. Bierze jakieś leki na lepsze dotlenienie mózgu, ale to chyba mało skuteczne i powinien zrobić jakieś badania? Jakie? On sam twierdzi, że robił badania przepływu krwi i jest w normie, że nikt nie potrafi Mu powiedzieć jaka to przyczyna, ale On widzi, że jak bierze te leki na lepsze dotlenienie mózgu, to lepiej się czuje, więc pewnie to ta przyczyna. Jak można pomóc temu człowiekowi? Gdzie i jakie badania powinien zrobić? Przecież to się może źle skończyć. Tymbardziej, że jeździ samochodem.
gość
18-02-2008, 12:37:00

Powinien zmierzyć ciśnienie wewnątrzczaszkowe, które jest w sumie niezależnae od zwykłego tętnicznego. Sa ku temu specjalne badania. Jest też badanie naczyniwe móżgu, które też jest inne niż to co do tej pory miał tętnic dogłowowych. Mika
gość
18-02-2008, 12:39:00

no to jak robił badania przepływu krwi i jest ok no to ok
może to jedna z form padaczki?, powinien pewnie zrobić najpierw tomograf głowy jeśli tego jeszcze nie robił..
gość
18-02-2008, 13:03:00

radze od razu rezonans magnetyczny zrobic, u mnie tomograf nic nie wykazuje a rezonans tak, a choruje od ponad 4 lat na epi i dopiero w lipcu sie dowiedzialem o co biega po swoim pierwszym rezonansie, na tk bylo wszystko pieknie a tu boom
pzdr
juno
gość
28-06-2016, 18:18:28

witam czasami mam sekundowa utrata swiadomosci doslownie na sekunde jak by takie zwarcie trwa to ulamek sekundy mam 48 lat jestem troche nerwowy moze to dla tego nie biore zadnych lekow zdaza sie to raz na jakis czas
gość
28-06-2016, 18:22:21

Gość 2016-06-28 20:18:28
witam czasami mam sekundowa utrata swiadomosci doslownie na sekunde jak by takie zwarcie trwa to ulamek sekundy mam 48 lat jestem troche nerwowy moze to dla tego nie biore zadnych lekow zdaza sie to raz na jakis czas moze ktos wie co jest powodem i czy to grozne ?? pozdr Piter

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: