Reklama:

cukrzyca typu I i atak agresji (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-07-2009, 10:59:00

Mam pytanie i błagam o pomoc. Mój chłopak (27lat) od ok.13 lat choruje na cukrzycę typu I. Nie jest wzorem dbania o siebie ale też nie ignoruje choroby. Parę dni temu polecieliśmy na urlop. Pierwszego dnia ok godz.4rano dostał ataku agresji. Dodam, że wziął insulinę na noc ale nie położylyśmy się spac tylko "biesiadowaliśmy". W pewnym momencie zaczął się zachowywac jakby miał niedocukrzenie, mówił niewyraznie, chwiał się na nogach aż w pewnym momencie rzucił się na znajomego. Krzyczał, jego uderzył, wszyscy się jego wystraszyliśmy. Wzrok miał otępiały. Siostra mu dała loda ktorego trochę zjadł i po 20 min. się uspokoił. Ona twierdzi, że to był atak epilepsji, ja uważam,że to efekt niedocukrzenia. Proszę mi coś poradzic ponieważ chłopak czuje się strasznie z tym co się stało, nie wie co ma zrobic. Czy możliwe jest by padaczka ujawniła się w tak silnym ataku?
gość
11-06-2010, 15:10:08

to jest na pewno od niedocukrzenia choruje od 8 lat na cukrzyce i podczas wakacji rok temu miałem podobny atak tylko ze trwał około 2h dobrze ze była przy mnie moja dziewczyna bo bym sie utopił nic z tego prawie nie pamietam tak jak by mi sie film urwał i nie był bym soba krzyczałem ze pozabijam sasiadow i czuje sie tak strasznie jak twoj chłopak pozdrawiam i bedzie dobrze :)
gość
23-08-2016, 11:40:42

Z zachowaniem agresywnym osoby z cukrzycą miałem niedawno do czynienia,zdenerwował się i dosłownie wył pod blokiem, że zabije mnie i żonę,że jesteśmy już trupami itp.,sprawę zgłosiłem na policję i jest dochodzenie,poza tym używał słów obelżywych.Miałem już zastosować środki samoobrony ,ale na skutek perswazji żony nie zrobiłem tego.Ten człowiek ma 23 lata i nie wiem do czego jest zdolny,powinien zostać przebadany.
Forumowiczka
25-08-2016, 09:13:31

niestety osoby z cukrzycą powinny uważać na poziom cukru, widziałam kiedyś również osobę z tzw. niedocukrzeniem, wszyscy wkoło myśleli że przedawkowała,a okazało się że to tylko objaw zbyt małej ilości cukru.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: