Reklama:

Coś na ból... (2)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-04-2021, 18:28:52

Witam. Mam pytanie, ponieważ miałem wypadek samochodowy i zastanawiam się dlaczego tak mocno boli przy dłuższej pracy i co można brać na tego typu ból ? A ból w sumie przenosi się na lewą rękę i jest nie do wytrzymania.. wstawię zdjęcie z rezonansu jeśli się uda. Dziękuję z góry za odpowiedź
gość
26-05-2021, 12:02:06

Pregabalin albo gabapentyne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Mioklonie u 9 latka?
witam, opiszę sytuację gdyż szukam pomocy. Syn 9 i pół roku od kwietnia/maja zaobserwowaliśmy iż dostaje dziwnych mimowolnych skurczy mięśni podczas snu. Najpierw było to bardzo łagodne teraz z każdym następnym tygodniem robi się to coraz bardziej widoczne i silniejsze. Zaczyna się w fazie zasypiania, potem uspokaja się następnie występuje znowu nad ranem (między godziną 5-8) Mocne szrpnięcia barkiem, ręką czase nogą. Z badań podstawowych krwi wyszła tylko podwyższona hemoglobina. Do tego podywższony magnez . Jakie badania warto wykonać przed udniem się do neurologa? Jak należy traktować takie zjawisko. Za wszelkie informację będę wdzięczny. Pozdrawiam. Marcin
gość
Nowa bez wiedzy i doświadczenia
Witajcie. Podpowiedź nie proszę, czy mogą wypisać tatę po udarze pnia mózgu, z głębokim prawostronnym niedowładem kończyn, z lekka dyzatrią i dyzarhią, 74 latek tylko leży i spożywa płynne pokarmy bo się zakrzusza często, już po zapaleniu płuc. W pt skończył antybiotyk, jutro mają go wypisać. Do domu bo nie mają miejsca na rehabilitacji i mamy to wziąć na swoje sumienie i koszty? Udar 13.08 br, znalazłam tylko prywatnie fizjoterapeute na 2h w tyg, mama, która z nim mieszka czeka na operację przepukliny, jak ma sama się nim opiekować? Zmieniać pampersy? Jest od nie większy i sporo cięższy? Czy szpital może wypisać bez skierowania do innej placówki bez rehabilitacji? Albo zlecić domowa i tyle? Help ...
gość
Bębnienie w uchu
Witam, miałam też tą przypadłość . Bębnienie w prawym uchu. Jest to związane z mięśniami żuchwy . Pochodziłam trochę po laryngologach, aż trafiłam na „ chcącego „ się zainteresować tą, nazwijmy to chorobą .Dostałam przekaz do terapeuty , który się tym zajmuje . Noszę na noc szynę , bo zaciskam mocno w nocy zęby . Po jakimś krótkim czasie mi przeszło , ale nie korzystałam z terapeuty , wystarczyła mi szyna , którą zakładam na noc . Pozdrawiam .
gość
Zmiany atroficzne po stłuczeniu mózgu
Diagnoza po rezonansie magnetycznym : U podstawy lewego płata skroniowego zmiany atroficzne mózgu po przebytym stłuczeniu widoczne na obszarze około 1,5cm. Wniosek: ognisko stłuczenia mózgu w obrębie lewego płata skroniowego. Co to znaczy? Co dalej?
Reklama: