Reklama:

co to jest? prosze o blizsze sprecyzowanie problemu. (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
14-03-2009, 02:24:00

witam. nie wiem, co to moze byc, ale nie daje mi to juz spokoju. objawy zaczely sie gdzies w maju/czerwcu ubieglego roku i utrzymuja sie do dzisiaj. chodzi o dziwne uczucie, jakby nie wyczuwanie faktury przedmiotów i własnego ciała. jak dotykam czegosc, to nie moge czesto sprecyzowac faktury przedmiotu. tak samo z temperatura - np. myję ręce pod ciepla woda, to strasznie dziwnie ja czuje, jakby nie moge wyczuc, czy jest ciepla, czy zimna. nie wiem co to moze byc, moze wy bedziecie wiedzieli? dodam jeszcze, ze czasem sie to utrzymuje przez tydzien, lub dwa, pozniej odpuszcza no i po jakims czasie (1-2 tygodni) znowu się pojawia. co zrobic? ewentualnie do kogo się skierować i po co? za wszelkie opinie bede wdzieczny. pozdrawiam :))
Początkujący
14-03-2009, 02:27:00

przepraszam za post pod postem, ale chcialem jeszcze nadmienic, ze to uczucie utrzymuje sie na calym obszarze ciala, nie tylko na nogach i rekach. pozdrawiam!
gość
18-03-2009, 19:52:00

Proponuję wizytę u Neurologa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: