Reklama:

Co to jest badanie CRP? (3)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
13-02-2013, 10:32:26

Witam udałam się do lekarza ogólnego, z bólami w klatce piersiowej( ale to raczej nie serce, bo miałam i ekg zrobione i echo serca i jest ok) i z bólami w górnej części pleców oraz z tym że odejmuje mi w pewnym sensie lewą rękę, bolą mnie żyły./ Lekarka dała mi skierowanie na Morfologie krwi i właśnie CRP tylko za bardzo nie wiem co to jest za badanie i w czym ono może pomóc w rozpoznaniu moich dolegliwości? czy to ma coś wspólnego z kośćmi? coś czytałam że to badanie jeżeli jest złe to może pomóc w wykryciu zmian nowotworowych itp. ale w jaki sposób ono może mi pomóc z tymi bólami w klatce i ręce? Kiedy powiedziałam lekarce o swoich bólach i o tym że mam o wiele bardziej widoczne żyły na rękach i na lewej mnie bolą, i że mam jakby ucisk z tyłu po lewej stronie to powiedziała żebym wzięła paracetamol i maść olfen i tyle i dała mi skierowanie na morfologie i to CRP. szczerze liczyłam na skierowanie do ortopedy lub neurologa dodam że marzną mi strasznie dłonie i stopy a reszta ciała jest ciepła. ( i to nie całe dłonie tylko palce i u stóp też raczej palce) studiuję na awfie i uczę się na trenera personalnego więc chciałabym wiedzieć co i jak. W jaki sposób mogą mi pomóc badania Morfologii i CRP>
gość
16-02-2013, 12:10:17

mysle ze w Twoim przypadku nie chodzi o zadnego nowotwora tylko o ryzyko chorob naczyniowych, wzrost CRP wystepuje tez np po przebytym zawale miesnia sercowego.
Gabinet Rehabilitacji, Terapii Manualnej i Osteopatii. www.manualna-terapia.pl
Początkujący
20-09-2013, 17:56:37

Określenie stężenia białka C jest też stosowane czesto w reumatologii. Gdzie podwyższenie jego wartości wskazuje na obecnosc stanu zapalnego.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: