Reklama:

co sie stanie jesli odstawie? (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-08-2009, 20:12:00

biore depakine chrono 500.Nie mam padaczki tylko biore ten lek na depresje.Czym w moim przypadku grozi nagle odstawienie tego leku? Nawrotem depresji czy moze pojawieniem sie napadu epileptycznego?
gość
19-08-2009, 21:56:00

Zależy jak długo bierzesz, co się może stać - przeczytaj w ulotce, napad też może się zdarzyć. Dlaczego chcesz ten lek odstawić? Nie rób tego bez konsultacji z lekarzem. Tego typu leki odstawia się stopniowo i pod kontrolą.
gość
20-08-2009, 06:01:00

masz chorobe dwubiegunowa? dlugo bierzesz depakine? w jakiej dawce? nagle odstawienie moze grozic depresja albo mania
gość
20-08-2009, 17:51:00

mam cos z kregu schizofrenii plus choroba afektywna dwubiegunowa.Depakine biore,a raczej bralam,bo od dzis nie biore przez okolo 3 tygodnie w dawce 500mg.Teraz bede brala tylko anafranil 150mg na dobe.
gość
20-08-2009, 18:28:00

anafranil jest dobry na faze depresyjna z nasilonymi zaburzeniami pamieci i koncentracji. jednak gdy depresja sie skonczy trzeba byc pod kontrola zeby psychika znow sie nie rozchwiala - wszystko jedno , w ktora strone. po to sa leki takie jak depakina albo lamitrin. powinnas zajrzec na to forum:
http://www.bipolardisorder.fora.pl/

jest niezle, mozna sie duzo dowiedziec, porozmawiac z podobnymi do siebie. trzeba sie zalogowac. zycze zdrowia
x
gość
21-02-2011, 09:17:48

Gość 2009-08-19 22:12:00 biore depakine chrono 500.Nie mam padaczki tylko biore ten lek na depresje.Czym w moim przypadku grozi nagle odstawienie tego leku? Nawrotem depresji czy moze pojawieniem sie napadu epileptycznego?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: