Reklama:

co robić? (3)

Forum: Padaczka

gość
22-01-2017, 21:48:04

Witam.Wiem,że są osoby,które chorują na padaczkę od lat.Ja nie wiem jak mam się zachować gdyż ta choroba nie jest mi znana.Na początku stycznia znalazłam męża nieprzytomnego w domu karetka zabrała go po badaniach wyszło,że przez dzienne picie kilku piw ma padaczkę.Na szczęscie objawiła się tylko utratą przytomności Mąż bierze tabletki jest dobrze.Alkohol odstawił.Jednak kłóci się ze mną,żę piwo bezalkoholowe może wypić a przecież takie piwa mają poniżej 0,5 promila.Proszę czy wypowie się jakiś ekspert? Boję się,że zacznie pić dzień w dzień bo powie,że bezalkoholowe i znów coś mu się stanie.Jak na niego wpłynąć?
gość
27-01-2017, 12:13:23

Witam.Ja na padaczke choruje bardzo długo.Na temat padaczki dowiedziałem się wszędzie gdzie tylko się dało.Dowiedziałem się że jest ponad 80 rodzajów padaczki.Z tego co piszesz w swoim poscie,że mąż nadużywał alkoholu.Z mojego punktu widzenia wynika na to że twój mąż ma padaczke alkoholową.Nie jestem pewien na 100%,ale tak to wnioskuję z tego co piszesz w poście.Pytasz też jak mogłabyś wpłynąć na męża aby przestał pić.Uważam,że będzie to bardzo trudne lecz nie jest to niemożliwe.Otóż jak zachorowala moja śp.żona,to dowiadując się o swojej chorobie wpadła w bardzo silną depresję.Zaczęliśmy chodzić do psychologa który skierował nas na terapię rodzinna.W trakcie czekania w kolejce na swoją porę rozmawiałem z osobami którzy mieli też takie problemy jak opisujesz w poście.Mówili też że ta terapia im pomogła wyjść na prostą.Jedyny problem był taki aby przełamać barierę pujścia do psychologa.Bo jak raz tam się pójdzie i pójdzie się na tą terapię to trzeba tylko czasu aby terapia dała jakiś skutek.Musisz liczyć się z tym,że możesz usłyszeć od męża że go nie już nie kochasz i dlatego prubujesz zrobić z niego wariata.Musisz wytłumaczyć mu że psycholog to też lekarz i że nie poto idziesz z nim do psychologa aby zrobić z niego wariata,tylko po to aby mu pomóc.W Polsce ludzie nie rozumieją,że idąc do psychologa to nie idzie się po to aby psycholog zrobił z ciebie wariata,tylko po to aby ci pomógł.Aby człowiek się wygadał i żeby było mu lżej.Życzę powodzenia.
gość
28-01-2017, 18:58:49

Bardzo dziekuję za odpowiedź będę się starała robić wszystko by mój mąż wiedział jak bardzo go kocham.On na razie o psychologu nie chce słyszeć mówiąc,że nie będzie obcej osobie opowiadał o swoim życiu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: