Reklama:

CO OZNACZA WYNIK EEG (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
03-02-2009, 21:24:00

Proszę o pomoc.Może ktoś mi powiedzieć co oznacza ten wynik: W okolicach potylicznych rejestruje się skąpa czynność slfa 9-10Hz o amp.do 50 mV. Rz na światło zaznaczona. W okolicach skroniowo ciemieniowych rejestruje się liczne pojedyńcze i po kilka fale theta 4-6Hz o amp. do 120 mV oraz pojedyńcze fale ostre o amp. do 180 mV. Hv podkreśla te zmiany. ORZECZENIE:zapis wykazuje zmiany w okolicach skroniowo ciemieniowych. Dodam że strasznie boli mnie głowa z tyłu
ilona29l
Początkująca
18-02-2009, 18:52:00

Nie wiem, co to oznacza, bo nie jestem lekarzem. Musisz iść do dobrego lekarza. Może to być bardzo wiele chorób o podobnym pochodzeniu, ale różnym sposobie leczenia. Ja miałam źle postawiona diagnozę, dopiero dr Czapiński z Krakowa wszystko wyprostował. Życzę powodzenia i zdrowia.
Ania23
Początkująca
18-02-2009, 18:52:00

Nie wiem, co to oznacza, bo nie jestem lekarzem. Musisz iść do dobrego lekarza. Może to być bardzo wiele chorób o podobnym pochodzeniu, ale różnym sposobie leczenia. Ja miałam źle postawiona diagnozę, dopiero dr Czapiński z Krakowa wszystko wyprostował. Życzę powodzenia i zdrowia.
Ania23

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: