Reklama:

Co na ból głowy? (9)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia po godzinach

Początkująca
27-11-2018, 11:24:13

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
29-11-2018, 15:29:12

gość
30-12-2018, 10:34:46

gość
05-01-2019, 21:25:21

gość
06-01-2019, 19:49:56

gość
28-02-2019, 13:43:17

Też kiedyś miałam takie napadowe bóle głowy, które potrafiły trwać nawet 2 dni. Żadne leki nie pomagały. Przekonałam się, że wizyta u lekarza jest niezbędna. Neurolog dr Deniszewska-Urbanowska przepisała mi mocniejsze leki, które naprawdę działają, więc wracam do normalnego życia.
gość
10-05-2019, 19:18:02

Też coś wiem na temat takich napadów... Zdarzało się, ze dopadało mnie juz w drodze z pracy... jak wpadałam do domu to ledwo doczołgalam sie do łózka. I tak przez kolejne minimum 2 dni - zero kontaktu. W zeszlym roku byłam w nowym sączu w klinice naturamed na analizie pierwiastków włosów. Badanie jest bardzo szczegółowe i konkretne i dzieki temu mozna sie dowiedziec jaka jest prawdziwa przyczyna problemów neurologicznych, bo owszem migreny czesto sie zdarzaja, ale jesli przyczyna leży glebiej... taka analiza moze bardzo pomoc w leczeniu
gość
27-01-2020, 13:43:54

Początkująca
03-02-2020, 07:52:51

Skoro tak polecacie to może i ja kupię ten lek, bo od czasu do czasu napadają mnie straszne bóle głowy, a lekarz jak dotąd nic nie stwierdził

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Neurotop + Pregabalina, czy to bezpieczne połączenie?
Dzień dobry, mój tata ma epilepsje. Prawie całe życie zażywa Neurotop, który jest bardzo skuteczny, nie miał od czasu zażywania tego leku żadnego ataku. Teraz jednak zmaga się z przewlekłym zapaleniem stawów i lekarz ortopeda przepisał mu na te bóle Pregabalinę, którą stosuje się w takich przypadkach ale jednak też jest przeciwpadaczkowa. Czy połączenie tych dwóch leków będzie bezpieczne? Czy nie namiesza z padaczką?
Forum: Padaczka
gość
Czy to padaczka nocna? (ADNFLE)
Witam, Od małego mam napady nocne w postaci lunatykowania, krzyków, zrywania się z łóżka - neurolog kazał obserwować, że wyrosnę, że minie. Czas leciał, wszedłem w wiek młodzieńczy i ustało. Później liceum też spokój, ale zdarzały się zrywy raz na 2-4 tygodnie. Później też spokój 21-24 lata. Ogólnie sen był słaby, zawsze rozbity chodziłem i czułem, że lunatykuję. Od 25 roku znacznie się pogorszyło z kryzysowym momentem w wieku 30 lat (teraz). Nagrywam się regularnie i to są zrywy - leżę i nagle jakby prąd mnie raził, otwieram oczy i krzyczę, wyskakuję z łóżka.Czasami otwieram okno, siadam na łóżku zdezorientowany, patrzę w ścianę albo wydaję dźwięki jakbym próbował coś odkrztusić (wygląda to na nagraniu drastycznie, jak jakieś opętanie). W czasie drzemki w ciągu dnia też zrywy się trafiają ale słabsze, staram się drzemek nie robić. Niczego nie pamiętam. Głównie te zrywy występują w pierwszej połowie nocy Kamera rejestruje mi około od 2 do 5 ciężkich zrywów co noc, w tym około 40-50 mikroprzebudzeń gdzie otwieram oczy. Neurolog postawił diagnozę G40 i zadeklarował, że to na 90% padaczka nocna. Dostałem Levatyracetam na próbę zaczynając od 250mg x 2 aż do 1250 x 2 na dobę. Poprawy nie widzę żadnej. W szpitalu terminy na rok do przodu, nie wiem nawet od czego zacząć. Lek praktycznie nie działa a żyć jakoś trzeba.W ciągu dnia totalna padaka i zmęczenie. Wszystko się uaktywniło gdy zacząłem mocno redukować wagę w styczniu, odstawiłem cukier, zacząłem się ruszać, wpadłem w lekki stres metaboliczny. Może ktoś ma podobny problem?
gość
Przyjaźń i wsparcie
Dzień dobry. Mam na imię Dominika. Niewiele ponad 2 lata temu zdiagnozowano u mnie padaczkę pourazową. Chciałabym poznać kogoś również zmagającego się z tą chorobą. Porozmawiać, przez moment poczuć, że ktoś mnie rozumie. Dla wzajemnego wsparcia. Pozdrawiam serdecznie.
gość
Frisium
Witam. Czy ktoś posiada więcej tabletek frisium ? Potrzebuje dla syna a nie ma w żadnych aptekach ani w hurtowniach. Z chęcią bym odkupił chociaż jedno opakowanie
Reklama: