Reklama:

Co na ból głowy? (9)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia po godzinach

Początkująca
27-11-2018, 11:24:13

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
29-11-2018, 15:29:12

gość
30-12-2018, 10:34:46

gość
05-01-2019, 21:25:21

gość
06-01-2019, 19:49:56

gość
28-02-2019, 13:43:17

Też kiedyś miałam takie napadowe bóle głowy, które potrafiły trwać nawet 2 dni. Żadne leki nie pomagały. Przekonałam się, że wizyta u lekarza jest niezbędna. Neurolog dr Deniszewska-Urbanowska przepisała mi mocniejsze leki, które naprawdę działają, więc wracam do normalnego życia.
gość
10-05-2019, 19:18:02

Też coś wiem na temat takich napadów... Zdarzało się, ze dopadało mnie juz w drodze z pracy... jak wpadałam do domu to ledwo doczołgalam sie do łózka. I tak przez kolejne minimum 2 dni - zero kontaktu. W zeszlym roku byłam w nowym sączu w klinice naturamed na analizie pierwiastków włosów. Badanie jest bardzo szczegółowe i konkretne i dzieki temu mozna sie dowiedziec jaka jest prawdziwa przyczyna problemów neurologicznych, bo owszem migreny czesto sie zdarzaja, ale jesli przyczyna leży glebiej... taka analiza moze bardzo pomoc w leczeniu
gość
27-01-2020, 13:43:54

Początkująca
03-02-2020, 07:52:51

Skoro tak polecacie to może i ja kupię ten lek, bo od czasu do czasu napadają mnie straszne bóle głowy, a lekarz jak dotąd nic nie stwierdził

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Lamilept I kawa?
Biorę lamilept od 5 miesięcy, efekty super. Tak się zastanawiam , czy można pić kawę. Piję 1 kubek na dzień. Niby nic się nie dzieje , ale kawa działa pobudzająco, a więc? Mam dylemat pic ,czy nie. Jak wasi lekarze zalecają? .
Forum: Padaczka
gość
Benzodiazepiny syndromy odstawieniowe
Witam - mam 43 lata -mając 19 lat został przepisany mi clonazepam -miałem padaczkę ,panikę i zaburzenia osobowości po odstawieniu ciężkich narkotykow - do 36 roku życia brałem te leki i przerwałem ich branie od 2018 roku brałem tylko Valium -od lat już nie byłem pod żadną opieką lekarską mój organizm ostatnio zaczął bardzo źle się zachowywać -dostałem ciężkiej depresji i rozregulowania totalnego więc odstawiłem po krótkim tapperingu także Valium w tej chwili jestem totalnie bez leków od 3,5 miesiąca - Pierwszy miesiąc nie spałem i ciężko powiedzieć jakie miałem syndromy odstawieniowe -depresja ,brak snu , nerwica ale to pojawiło się wcześniej przed odstawieniem . W tej chwili czuję że moje ciało zachowuje się jak bym miał 3 lata -czuję pełno sensacji w ciele - nie trzymanie moczu tzn nie całkowite ale wszystkie sensacje i uczucia łącznie z mentalnymi emocjami wydaje się być amplifikowane razy 3 przynajmniej jest to nie do zniesienia -mam nad tym kontrolę ale poprzez tą kontrolę czuję ból - i dyskomfort -mam napady paniki chyba i czuję wiekie przerażenie - to trwa od momentu obudzenia się jakieś 5minut po do momentu zaśnięcia - funkcjonuje , pracuje ale ledwie i zastanawiam się co mógłbym zrobić -jestem pod opieką psychologa raz w tygodniu -to tylko tyle nie mam kompletnie pojęcia co mam zrobić - czy znalazł by się ktoś kto mógłby mi coś doradzić ?
gość
Napady padaczkowe u 16 latki podczas snu
Witam , mam pytanie czy ktoś spotkał się z napadami występującymi tylko podczas snu w godzinach porannych.Pacjent podczas snu , zaczyna mieć drgawki , utrata przytomności , atak trwa 3-4 minuty , po ataku zasypia dalej ...rezonans ok , eeg 1 wszystko ok , drugie po roku niby cos pokazało niby na FS .
gość
Sporty walki a epilepsja
Witam mam pytanie, czy ktoś mierzył się z chęcią trenowania sportów walki typu boks , krav maga itp. Szukam informacji gdyż chciałbym potrenować oczywiście rekreacyjnie któryś ze sportów walki bez sparingów i oczywiście startów w zawodach. Czy same obijanie delikatne głowy może źle wpłynąć na kontrolowanie napadów padaczkowych . W moim przypadku mam dobrze kontrolowane napady , biorę leki a napady zdarzają się raz na parę lat i to ze względu na zmęczenie po większej imprezie zakrapianej alkoholem . Czy ktoś z was towarzyszy niedoli mierzył się ze sportami walki ? Oczywiście jako rekreacja a nie zawodowstwo .
Reklama: