Reklama:

Co dalej? (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-08-2009, 22:07:00

Witam Wszystkich!
Może ktoś z Was zna się na tyle, że podpowie mi co z tym fantem robić. Rok temu miałam wypadek samochodowy, wiadomo złamania, stłuczenia jakoś się pogoiły , a teraz okazuje się,że coś nie tak z kręgosłupem. Najpierw drętwienie dwóch palców u rok, potem zaburzenia czucia, w końcu niedowład, dziwne b. silne bóle z tyłu głowy i zawroty . Poszłam do neurologa i usłyszałam, że tak często się dzieje po wypadkach i dostałam skierowanie na rehabilitację. Odczekałam swoje i okazało sie, że bez wyniku rezonansu mnie nie przyjmą. Zrobiłam więc rezonans prywatnie i teraz znowu muszę czekać do neurologa w kolejce. Może ktoś z Was zna się na tyle, żeby mi powiedzieć, czy wynik jest niepokojący, czy to błahostka, cytuję: " zniesiona fizjol. lordoza z wytworzeniem kyfozy na poziomach C 3- C 6. Na poziomie C3 -C4 najpewniej niewielka niestabilność więzadłowa. Na poziomach C3- C4, C4-C5, C5-C6, Th1-Th2, Th7- Th8 centralne uwypukliny uciskające worek opony twardej. Na wszystkich powyższych poziomach wyraźne cechy dehydratyzacji krązków m-k. Zwężenie kanału kregowego na poziomach C3- C5. Kręgi szyjne zrotowane. Rdzeń kręgowy bez cech ucisku.
Będę wdzieczna za rady.
Karolina
gość
06-08-2009, 03:53:00

moze zajrzyj do ludzi z problemami z kregoslupem szyjnym. na pewno cie przywitaja i cos poradza, sa aktywni. nie przerazaj sie tytulem tematu (dyskopatia a operacja) , nie wszyscy sie od razu operuja. duzo wychodzi z problemu po rehabilitacji.

link do tematu
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978,1350

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: