Witam , Jestem 32 letnią kobietą która jest odsyłana od okulisty do neurologa i historia w tym roku powtarza się ...
2002 r- pierwszy kontakt z neurologiem , brak odruchów brzusznych, brak zborności kończyn, wy ładowania w mięśniach same mi Koneczny podskakiwały, zaburzenia widzenia -diagnoza nerwica czyste MRI
2004 - osłabienie siły mięśniowej po stronie prawej, drętwienie i mrowienie konczym, częste bóle głowy , MRI czyste , WPW ogólnie ok - wieloogniskowe uszkodzenie -deleminizacja ?
2010 - rezonans przysadki , (zaburzenia ginekologiczne ) i znowu neurolog kolejny pobyt wszystkie wirusowe , jak toxo,cytomegalia opryszczka pozytywne przebyte, borelioza ujemna , płyn mózgowy czysty , potencjały osobno coś tam wychodziło potownując 2 strony juz inaczej,
przysadka do kontroli )modelowanie lejka,pogrubienie lejka i ziarnistości , pozostało wieloogniskowe uszkodzenie
2014 , potencjały uszkodzenie nerwu wzrokowego o typie akonalno-deleminizacyjnym , neuropatia , niewielkiego stopnia uszkodzenie nerwu słuchowego ...
2016= wizyta u prof -nie mam czego szukać u neurologa , mam przyjąc że jestem zdrowa ?
2017 - widzę coraz gorzej (Stożek rogówki) okulista wyklucza że widzenie gorsze ma tło rogówkowe , blakną mi kolory , zdarza się kiedy jestem zmęczona widzieć podwójnie , tzn tak jakbym nie ogniskowała , Wpw wykonane na innym apracie wydłużenie latencji p100 , obniżenie amplitudy w oku prawym -zalecenie diagnostyka neurologiczna ,przecież jestem zdrowa neurologicznie .....
objawy uszne i konsultacja kilka lat temu miałam wykonywane badanie wywołane potęciały słuchowe niewielkie zaburzenie przewodzenia na poziomie struktur mostu-śródmózgowie podczas stymulacji ucha prawego. konsultacja laryngologiczna błona bębenkowa z refleksem szaro-perłowa . Próba Webera lateralizuje do ucha lewego Rinne dodatni dla ucha prawego . Niedosłuch odbiorczy związany prawdopodobnie z zaburzeniami neurologicznymi ( Mri bez zmian patologicznych ) minęło 4 lata od tych badan a ja mam problem ze słyszeniem kto co do mnie mówi na ulicy podczas grania telewizora ... zaczyna mi to doskwierać bo muszę się dopytywać co ktoś mówi ... czy możliwe że uszkodzenie nerwu postąpiło .... kto tym powinien się zająć , neurolog,laryngolog a może audiolog ... może powinnam zrobić sama jakieś badanie choćby powtórzyć potęcjały ... ??
Może małe podsumowanie ,
Czyste MRI głowy
uszkodzone nerwy słuchowy i wzrokowy Prawa strona
słabsza siła mięśniowa po stronie prawej
brak zborności kończyn (wkręcanie żarówek , czy naprzemienne machanie ręką )
próba palec nos nie trafiam, pięta kolano to samo,
nie balansuję konczynami górnymi
zawroty głowy
mrowienie konczyn i słabsze czucie
Porażenie nerwu twarzowego po ekstrakcji zęba ....
wzmogła mi się strasznie choroba lokomocyjna ....
Co mam robić , jakie badania wykonać .... czy czyste MRI głowy zamyka mi furtkę do diagnozy ??