Reklama:

co dalej po latach tułaczki znowu neurolog (10)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
21-08-2017, 18:52:53

Witam , Jestem 32 letnią kobietą która jest odsyłana od okulisty do neurologa i historia w tym roku powtarza się ...
2002 r- pierwszy kontakt z neurologiem , brak odruchów brzusznych, brak zborności kończyn, wy ładowania w mięśniach same mi Koneczny podskakiwały, zaburzenia widzenia -diagnoza nerwica czyste MRI
2004 - osłabienie siły mięśniowej po stronie prawej, drętwienie i mrowienie konczym, częste bóle głowy , MRI czyste , WPW ogólnie ok - wieloogniskowe uszkodzenie -deleminizacja ?
2010 - rezonans przysadki , (zaburzenia ginekologiczne ) i znowu neurolog kolejny pobyt wszystkie wirusowe , jak toxo,cytomegalia opryszczka pozytywne przebyte, borelioza ujemna , płyn mózgowy czysty , potencjały osobno coś tam wychodziło potownując 2 strony juz inaczej,
przysadka do kontroli )modelowanie lejka,pogrubienie lejka i ziarnistości , pozostało wieloogniskowe uszkodzenie
2014 , potencjały uszkodzenie nerwu wzrokowego o typie akonalno-deleminizacyjnym , neuropatia , niewielkiego stopnia uszkodzenie nerwu słuchowego ...
2016= wizyta u prof -nie mam czego szukać u neurologa , mam przyjąc że jestem zdrowa ?
2017 - widzę coraz gorzej (Stożek rogówki) okulista wyklucza że widzenie gorsze ma tło rogówkowe , blakną mi kolory , zdarza się kiedy jestem zmęczona widzieć podwójnie , tzn tak jakbym nie ogniskowała , Wpw wykonane na innym apracie wydłużenie latencji p100 , obniżenie amplitudy w oku prawym -zalecenie diagnostyka neurologiczna ,przecież jestem zdrowa neurologicznie .....
objawy uszne i konsultacja kilka lat temu miałam wykonywane badanie wywołane potęciały słuchowe niewielkie zaburzenie przewodzenia na poziomie struktur mostu-śródmózgowie podczas stymulacji ucha prawego. konsultacja laryngologiczna błona bębenkowa z refleksem szaro-perłowa . Próba Webera lateralizuje do ucha lewego Rinne dodatni dla ucha prawego . Niedosłuch odbiorczy związany prawdopodobnie z zaburzeniami neurologicznymi ( Mri bez zmian patologicznych ) minęło 4 lata od tych badan a ja mam problem ze słyszeniem kto co do mnie mówi na ulicy podczas grania telewizora ... zaczyna mi to doskwierać bo muszę się dopytywać co ktoś mówi ... czy możliwe że uszkodzenie nerwu postąpiło .... kto tym powinien się zająć , neurolog,laryngolog a może audiolog ... może powinnam zrobić sama jakieś badanie choćby powtórzyć potęcjały ... ??
Może małe podsumowanie ,
Czyste MRI głowy
uszkodzone nerwy słuchowy i wzrokowy Prawa strona
słabsza siła mięśniowa po stronie prawej
brak zborności kończyn (wkręcanie żarówek , czy naprzemienne machanie ręką )
próba palec nos nie trafiam, pięta kolano to samo,
nie balansuję konczynami górnymi
zawroty głowy
mrowienie konczyn i słabsze czucie
Porażenie nerwu twarzowego po ekstrakcji zęba ....
wzmogła mi się strasznie choroba lokomocyjna ....
Co mam robić , jakie badania wykonać .... czy czyste MRI głowy zamyka mi furtkę do diagnozy ??
gość
21-08-2017, 19:09:04

A może idź w kierunku kręgosłupa szyjnego
gość
21-08-2017, 19:23:47

ale kręgosłup nie tłumaczy uszkodzenia nerwu wzrokowego ?
gość
21-08-2017, 19:32:26

Poszperaj na forum "dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja"
gość
21-08-2017, 20:43:32

Zapomniałam dodać że rezonans wykonany 10 lat temu nie ujawnił problemów z kręgosłupem szyjnym ,
gość
22-08-2017, 08:31:45

przy tych objawach jest punkt zborny tylko nie dopuszczasz go
gość
22-08-2017, 09:51:17

A jaśniej można ? Bo nie rozumiem .
gość
24-08-2017, 20:04:54

Gość 2017-08-22 10:31:45
przy tych objawach jest punkt zborny tylko nie dopuszczasz go
To znaczy co?Co to za dziwne wyjaśnienie?
gość
25-08-2017, 09:30:17

jest miejsce, które po uszkodzeniu daje takie objawy
gość
28-09-2017, 14:55:23

Kolejna madra odpowiedz kogos nawiedzonego...A robilas badania na choroby odkleszczowe?Malutki kleszczyk moze sporo namieszac w organizmie,wiem to z autopsji.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Stwierdzenie padaczki
Dzień dobry, otrzymałem wyniki eeg które powtarzałem trzy razy w przeciągu pół roku. Bardzo bym prosił o pomoc w rozczytaniu opisu. Oto opis ostatniego badania.
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Reklama: