Reklama:

Ciaza I migrena (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-07-2024, 23:28:54

Witam jestem w 6tc i cierpię na migreny. Wcześniej leczyłam się i brałam Ergotaminum odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży nie biorę żadnych leków. Pomóżcie czy istnieje jakiś dobry lekarz neurolog który mi pomoże w bólach migrnowyvh w czasie ciąży?
gość
02-08-2024, 00:07:11

gość 05-07-2024, 01:28:54
Witam jestem w 6tc i cierpię na migreny. Wcześniej leczyłam się i brałam Ergotaminum odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży nie biorę żadnych leków. Pomóżcie czy istnieje jakiś dobry lekarz neurolog który mi pomoże w bólach migrnowyvh w czasie ciąży?

Cierpię na migrenę od 19 lat, przeszłam 3 ciążę, i nigdy neurolog nie zdecydował się na kontynuację leczenia w ciąży. Możliwe jest jednak wstrzymywanie istniejących napadów np sumatryptanem, który jest dobrze przebadany. Niestety ja dopiero w 3 ciąży się o tym dowiedziałam, bo moja neurolog nawet o tym nie wiedziała.
W trzeciej ciąży stosowałam więc sumatryptan w trakcie napadu i potem karmiąc także, bez konieczności odciągania pokarmu, gdyż wg e- lactancia jest bezpieczny ,i przeczytałam artykuły, które informowały, że niewielki procent przechodzi do mleka.

Zapytaj o to swojego neurologa i życzę jak najmniej napadów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: