Reklama:

Ciąża a tętniak (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
29-09-2018, 20:22:23

Witam, mam nieciekawa sytuację. Mam 23 lata i zdiagnozowano u mnie tetniaka 2mm. Lekarze mówią, że embolizacja jak najbardziej wchodzi w grę ale jest jeden minus. Po embolizacji będę musiała brać leki na krzepliwosc krwi co uniemożliwia mi zajście w ciążę (podkresle, że ciąża jest w tym momencie bardzo ważnym elementem). Czy mogę zajść w ciążę z tetniakiem? Czy jest możliwa taka opcja? Lekarze mówili, że ciąża była by rozwiązana cesarskim cieciem.
R.
gość
29-09-2018, 23:32:41

No to jeśli lekarze mówią tobie ze tak możesz buc w ciąży tylko ze nie możesz rodzic normalnie bo to wysiłek tyle to chyba wiesz to dlaczego tu pytasz logiczne jest ze możesz mieć dzieci i to nie jednaTymbardzidj ze są kobiety które nawet bez tentniaka maja carskie cienkie to nic strasznego a blizn już nie widać bo są techniki wiec nie bój się i życzę zdrowia i cudownych narodzin nowego członka rodziny
gość
30-09-2018, 06:49:35

Pytam, bo lekarze mówią, że jest też to ryzykowne a decyzje sama muszę podjąć. Nie wiem co robić dlatego też pytam was tutaj o opinię.
R.
gość
02-10-2018, 05:29:58

Zycie z tętniakiem jest ryzykowne, w każdej chwili może pęknąć,a to może skończyć się bardzo źle. Ja bym nie ryzykowała. Najpierw naprawić głowę, a potem myśleć o dzieciach

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: