Reklama:

Ciągły ból głowy od 8 roku życia... (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-10-2009, 19:23:14

Tak jak w temacie, od 8 roku życia mam ciągły ból głowy (nie przestaje boleć, jest stały, ściskający cały mózg do środka, nie ma jakiegokolwiek umiejscowienia) teraz już mam 23 lata. Po wypadku samochodowym (który był spowodowany zawężeniem pola widzenia przez ból głowy, do tej chwili mam zakaz prowadzenia pojazdów silnikowych ze względów zdrowotnych) zdecydowałem się na wizytę u neurologa. Od ostatniej wizyty minęły dwa tygodnie, niestety żadne leki nie działają (a te które dostałem w szpitalu są niedozwolone w obrocie poza szpitalnym).
Dostałem już 5 różnych leków i ostatnia mieszanka prawie zniszczyła mi nerki (błąd lekarza) nie wspominając o wątrobie która musi jeszcze wytrzymać leki na utrzymanie ciśnienia w normalnym poziomie...

Usłyszałem już parę diagnoz które okazały się nie trafne (obym więcej nie musiał tego słuchać):
- nowotwór
- nadciśnienie płynu oponowo mózgowego (sprawdzone według pani neurolog w TK)
- Krwiak (jest 9mm, ale tym miał się zając okulista, noszę okulary od 2 roku życia, dostałem skierowanie do neurochirurga)
o reszcie nawet nie będę wspominał bo już mam tego dość...

Ból głowy mogę podzielić na skalę 1-10 bo 0 nie ma...
Rano 4/10
Cały dzień 7/10
Ból częsty i powodujący blokady myślenia i wyobraźni (przez ten ból miałem wypadek) 10/10

W rodzinie stwierdzono wiele przypadków nowotworu i padaczki (epi) ostatnio słuchając kątem serialu House dowiedziałem się że stały ból i powiązania genetyczne mogą być oznaką w wywiadzie możliwości chorowania na padaczkę... czy to prawda? i do kogo się zgłosić żeby to sprawdzić (chyba neurochirurg, ale nie jestem pewny)

Pozdrawiam. Łukasz
gość
14-10-2009, 19:44:59

Piszę właśnie z laptopa uprzejmej Pani pielęgniarki Kasi Właściwie to nie wiem z czego się śmieję... W pierwszych badaniach wyszła mi wada lewej komory serca (do operacyjnego poprawienia zastawka) i uszkodzenie nerwów w rdzeniu głównym... Czekają mnie dwie operacje każda będzie zagrażać życiu (szczególnie operacja na sercu)...

Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: