Reklama:

chwilowy niedowład ręki (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
19-02-2009, 19:21:00

Witam! Problem, o którym chcę napisać dotyczy mojego męża ( ma 47 lat) Nagle, podczas pracy bezwładnie opadła mu lewa ręka. Pracuje wiele godzin dziennie przy komputerze. Nie odczuwał żadnego bólu, tylko bezwład. Powoli, po kilku godzinach ustąpił. Badanie serca, ciśnienie w porządku. Lekarz dał mu tabletki i krople uspokajające, twierdząc, że to wynik stresu. Ja mam pytanie, czy to może być od kręgosłupa? Nie wiem, do którego specjalisyt go zaciągnąć: neurologa czy ortopedy, a może jeszcze innego. Jeżeli ktoś może mi doradzić, będę wdzięczna.
Początkująca
20-02-2009, 14:34:00

prawdopodobnie był to chwilowy ucisk nerwu dość często się to zdarza nawet podczas snu może dojść do czegoś takiego. Nie jest to zapewne wynikiem stresu. Jeśli powtórzy się coś takiego przez dłuższy okres to najlepiej zgłosić się do neurologa bo może dojść do porażenie któregoś nerwu.
gość
04-02-2010, 09:52:25

Ja równiez mam problem z mężem, ale nie moge go przekonac żeby poszedł do lekarza. Ma niedowla samej dłoni. Objawy to:

- 4 dni temu delikatne mrowienie dłoni
- 3 dni temu: dłoń bezwładnie "zwisa", nie może jej samodzielnie podnieść do prostej linii z resztą ręki, jak podnosi kubek to dłoń odgięta jest palcami w kierunku wewnętrznym ręki, aby wyprostować dłoń i palce musi sobie pomóc drugą ręką.
- ma w niej czucie bo pracuje nią normalnie, trzyma podnosi odkłada ale cały czas wygiętą, jest ukrwiona bo ciepła, nic mu teraz nie cierpnie
- no i najważniejsze Nic go nie boli, ani dłoń ani wyżej ręka

Co to może być? Nie mam argumentów żeby go przekonać do wizyty, cały czas pracuje tą ręką. Twierdzi że jak nie boli to samo minie :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: