Witam
Czasami zdarzało mi się stracić na dosłownie parę sekund wzrok (często przy wstawaniu) jednak nie wiem od jak dawna ( zamazuje się coraz bardziej aż na chwilę nic nie widziałem i po paru sekundach spon***m zaczynałem widzieć) i nic poza tym. Jednak ostatnio kiedy klęczałem w kościele przy ołtarzu (jestem ministrantem) zrobiło mi się bardzo gorąco i zacząłem się pocić mimo że temperatura otoczenia nie przekraczała 10 stopni a po jakiejś minucie może dwóch właśnie straciłem wzrok na około minutę i wydawało mi się że słabiej słyszałem. Ledwo mogłem się utrzymać. Gdy wzrok zaczynał wracać postanowiłem że pójdę usiąść i jak wstałem to kręciło mi się w głowie jednak doszedłem do zakrystii i usiadłem po jakiś 5 minutachwszystkie objawy minęły jednak dalej się przez to niepokoję. Zastanawiam się czy może mieć to jakiś związek z lekiem na ADHD który przyjmuję od wielu lat CONCERTA 36mg
I czy mogą być to objawy cukrzycy którą ma moja babcia. Liczę na szybką i trafną odpowiedź co mi dolega. Dodam jeszcze że trenuję pływanie 9 godzin w tygodniu i w trakcie treningu ani po nigdy mi się to nie zdarzyło.