Witam,
Jestem tu zupełnie nowa i będę wdzięczna za wszelkie informacje na interesujący mnie temat.
Choruję na Mózgowe Porażenie Dziecięce, jestem bardzo samodzielna aczkolwiek stara dziecięca spacerówka spełnia dla mnie rolę balkonika. Potrzebuję go tylko wychodząc na ulicę w domu poruszam się samodzielnie. Bardziej porażone mam nogi, ale ręce również choć w mniejszym stopniu. (jest to najbardziej widoczne gdy chwytam drobne przedmioty np monety. Poza tym wolniej piszę niż zdrowy człowiek) Nie przyjmuję na stałe żadnych leków prócz leku Aerius na alergię. Miałam operowane ścięgna achillesa. Mam 29 lat i bardzo chciałabym mieć dziecko. Myślimy o tym z mężem bardzo intensywnie :) Bardzo proszę, więc o informacje na temat tego z jakim ryzykiem wiąże się u mnie ciąża i jak wogóle zazwyczaj przebiega gdy kobieta choruje na MPD. Mój ginekolog powiedział mi że p prostu będę musiała mieć cesarkę i to wszystko, ale ja chciałabym uzbierać ja najwięcej informacji choć wiem, że każda ciąża jest inna. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
Justyna