Reklama:

Choroba Recklinghausena ?? (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-11-2006, 20:08:00

Dwukrotnie byłam juz operowana badanie histopatologiczne wykazalo neurofibrome . Przypadkowo dowiedzialam sie z internetu o tej chorobie na ciele mam kilkadziesiąt guzków.
NIe długo czeka mnie kolejny zabieg w mięśniu uda , stwierdzono guz wielkości 3 CM. Dlaczego do tej pory nikt nie zdjagnozowal tej choroby . Co w tej sytuacji mam robić dalej ?? gdzie mam się udać ??Wczesniej mialam guzka w okolicy ucha przez co tracilam such .Proszę o pomoc , z wiekiem guzkow jest coraz wiecej . Choroba tą dotknięta jestem nie tylko ja , ale siostra i niezyjacy tata .
gość
02-01-2007, 11:55:00

witaj zapraszam cie na forum osób z ta chorobą www.recklinghausena.onsi.pl
gość
26-01-2007, 17:04:00

Dzień dobry... Mój brat cierpi na chorobe recklinghausena NF1. Miał jedna operacje poniewaz mial usuwanego guzka w kregosłupie... moze mogli bysmy porozmawiac...? to moj email magda20117@wp.pl
Początkujący
03-02-2007, 10:57:00

Nie przejmuj sie guzkiem w oklicy mięśnia. To jest nie groźne. najlepiej byten zabieg był wykonany na oddziale neurochirurgi ,bo guzki mogą mieć połączenie z galązkami nerwowymi.jeśli ci on teraz nie przekadza i nie robi trudności w funkcjonowaniu to nie musisz tego zabiegu robić. on nie jest jeszcze duży. Ale jest warunek - on nie utrudnia funkcjonowania kończyny.
pozdrawiam
gość
03-10-2008, 16:21:00

28-11-2006 o 21:08, gość :
Dwukrotnie byłam juz operowana badanie histopatologiczne wykazalo neurofibrome . Przypadkowo dowiedzialam sie z internetu o tej chorobie *** ci w duope .
gość
04-10-2008, 07:05:00

03-10-2008 o 18:21, gość :

28-11-2006 o 21:08, gość :
Dwukrotnie byłam juz operowana badanie histopatologiczne wykazalo neurofibrome . Przypadkowo dowiedzialam sie z internetu o tej chorobie *** ci w duope .
gość
02-10-2023, 09:35:07

Witam z chorobą recklinghausena zmagam się od urodzenia a w październiku kończę 65 lat. Z powodu wielu chorób między innymi paradontozy straciłam wszystkie zęby zwykła proteza nie bardzo mi służy i chciałam ją wymienić na taką z implantami. Słyszałam że są przeciwwskazania jakie? Czy ktoś mi pomoże? Zabieg jest przewidziany na 11 października jeszcze jest czas żeby się wycofać i zrezygnować implantów ma być aż siedem. Bardzo proszę o wsparcie i pomoc

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: