Reklama:

choroba parkinsona (2)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
17-03-2012, 22:16:21

Jakiś czas temu przeczytałam artykuł w którym kobieta w wieku 40 lat miała rozpoznaną chorobę parkinsona. Czy to możliwe, żeby choroba parkinsona mogła dać o sobie znać w tak młodym wieku?
Równie ciekawe informacje o różnych chorobach można znaleźć wchodząc na link [url=http://speczona.org/choroby/detali.php?id=12]
Początkująca
19-03-2012, 09:59:47

Jet to możliwe - Jak wiadomo zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć właśnie dlatego warto dowiedzieć się jak najwięcej o chorobie parkinsona oraz o leczeniu tej choroby. Jeśli już dopadła kogoś ta choroba to proponowałabym Ci wejście na stronę http://speczona.org/choroby/detail.php?id=12 - a dowiesz się o nowościach w medycynie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
Obrzęk mózgu
Witam mój tata 11 dni temu miał wypadek, upadł bezwładnie na czoło, pierwsza tomografia stłuczenie mózgu, krwiak w okolicy czoła i prawej skroni, większe zagrożenie krwiak czołowy który się nie powiększył po trzeciej dobie, z tego powodu konieczność operacji wstrzymano, krwiak na prawej stronie uległ powiększeniu, obecny obrzęk prawej skroni. W tym czasie tato budził się niestety znacznie pobudzony agresywny leczenie głównie mannitol, leki odbarczajace, 10 doba gdzie zapewniano nas że wszystko co najgorsze za nami, stan taty drastycznie się pogorszył obrzęk pojawił się również na lewej stronie, aby uniknąć problemów z oddychaniem podłączony został respirator, lekarze za dużo nie mówią a jak słyszę że przecież żyje to ręce opadają mamy dalej czekać, proszę czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd takie pogorszenie co tam może się dziać w tej głowie że zmiany obrzęku uległy pogorszeniu może zostało coś przeoczone, jakie rokowania w takiej sytuacji czy jest szansa że tata z tego wyjdzie czy już tylko możemy modlić się o cud
Reklama: