Reklama:

choroba parkinsona a wszczepienie endoprotezy stawu biodrowego (2)

Forum: Choroba Parkinsona

gość
08-08-2013, 20:23:36

Piszę w sprawie swojego Taty. Od 8 lat choruje na chorobę parkinsona, cały czas przyjmuje leki (Madopar, Akineton, Rolpryna) właściwie to już nie pomaga. Niestety po badaniach nie został zakwalifikowany do zabiegu wszczepienia stymulatora do mózgu. Poza tym choruje na zwyrodnienie stawu biodrowego i musi mieć w trybie pilnym wykonana operację.
Orientujecie się Państwo czy można taką operację wykonać przed operacją mózgu? Czy później nie będzie problemów przy zrobieniu rezonansu magnetycznego? A może ktoś się poddawał już takiemu zabiegowi?
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
gość
20-09-2013, 14:25:13

Witam moj tata przeszedl operacje wszczepienia stymulatora do mozgu I rowiez cierpi na zwyrodnienie stawu biodrowego. Z tego co sie orientowal, nie powinno to wplynac negatywnie na jego zdrowie, aczkolwiek niekazdy lekarz chce sie tego podjac. Zreszta z tym schorzeniem lekarze polecaja wykonanie operacji w jak najpozniejszym czasie, kiedy staje sie to bardzooo uciazliwe. Rekonwalestencja trwa bardzo dluga...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Reklama: