Witaj Capuccino11 Wiem że to kawał czasu ale ja dowiedziałam się o chorobie mojej koleżanki dopiero dziś. Czy znasz może lekarza, który zna tę chorobę? I mógłby ją poprowadzić?
Właściwie leczenie to podanie kroplówek z bisfosfonianów sądzę, że każdy oddział reumatologiczny to jest w stanie zrobić grunt, że jest diagnoza a to nie jest już takie proste.
Właściwie leczenie to podanie kroplówek z bisfosfonianów sądzę, że każdy oddział reumatologiczny to jest w stanie zrobić grunt, że jest diagnoza a to nie jest już takie proste.
Capuccino, gość już w grudniu napisałam że leczy się bisfosfonianami kroplówki lub kacytoniną ( ale to jesli bisfosfoniany nie pomogą) I do licha czemu wy piszecie na forum neurologi jak to jest choroba kości a z neurologią nie ma nic wspólnego, jeżeli jest objaw neurologiczny to znaczy że powiększona kość uciska na nerw. A jeśli chodzi o lekarzy którzy mnie prowadzili wszystko jest w necie ale widzę że pogrzebać się nie chce.
leczę się na chorobę pageta już 5 lat do tej pory jeżdziłem na podanie leku pamifos do szpitala w Warszawie od nowego roku oddział zamknięto . Może ktoś wie który szpital na Śląsku podaje ten lek