Reklama:

Choroba Pageta - Proszę o porade. (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
23-02-2008, 16:14:00

Moja Mama ma chorobe pageta ( rozdrost kości w głowie, góle głowy). Chciałbym bardzo prosic o informacjie na temat leczenia tej choroby.
Początkujący
23-02-2008, 16:27:00

Cały czas mojej mamie drży głowa.
gość
21-06-2012, 09:17:38

Witaj Capuccino11
Wiem że to kawał czasu ale ja dowiedziałam się o chorobie mojej koleżanki dopiero dziś.
Czy znasz może lekarza, który zna tę chorobę? I mógłby ją poprowadzić?
gość
25-12-2012, 17:56:44

Właściwie leczenie to podanie kroplówek z bisfosfonianów sądzę, że każdy oddział reumatologiczny to jest w stanie zrobić grunt, że jest diagnoza a to nie jest już takie proste.
gość
25-12-2012, 17:57:33

Właściwie leczenie to podanie kroplówek z bisfosfonianów sądzę, że każdy oddział reumatologiczny to jest w stanie zrobić grunt, że jest diagnoza a to nie jest już takie proste.
gość
14-03-2013, 18:02:21

Capuccino, gość już w grudniu napisałam że leczy się bisfosfonianami kroplówki lub kacytoniną ( ale to jesli bisfosfoniany nie pomogą) I do licha czemu wy piszecie na forum neurologi jak to jest choroba kości a z neurologią nie ma nic wspólnego, jeżeli jest objaw neurologiczny to znaczy że powiększona kość uciska na nerw. A jeśli chodzi o lekarzy którzy mnie prowadzili wszystko jest w necie ale widzę że pogrzebać się nie chce.
gość
19-04-2018, 13:30:49

leczę się na chorobę pageta już 5 lat do tej pory jeżdziłem na podanie leku pamifos do szpitala w Warszawie od nowego roku oddział zamknięto . Może ktoś wie który szpital na Śląsku podaje ten lek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: