Reklama:

Choroba neuronu ruchowego (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-03-2011, 21:28:36

Witam

W szpitalu neurologicznym w Warszawie zdiagnozowano u mnie podejrzenie choroby neuronu ruchowego. Choroba zaczęła się około pół roku temu ale postępuje bardzo szybko, teraz poruszam się na wózku. Jeżeli ktoś miał jakieś doświadczenia związanie z tą chorobą proszę doradzić mi co mam robić. ( sposób leczenia, lekarz , klinika czy lek)
gość
19-06-2011, 09:18:46

Zdiagnozowano to u mojego taty (39 lat) 2 miesiące temu. Przepisano mu lek Rilutek, który ma spowolnić cały proces o 2-3 miesiące. Szukamy pomocy gdzie się tylko da, podobno leczenie komórkami macierzystymi może na jakiś czas pomóc, takie zabiegi wykonuje się już w Chinach, ale jest bardzo kosztowne. Trafiliśmy też na dietetyka, który twoerdzi że wyleczy go dietą. Jeździmy prawie codziennie na rehabilitację metodą PNF - która jest podobno jedyną metodą rehabilitacji, która może pomóc. Niedługa ma zaczać się akupunktura. Nie tracimy nadziei, mimo że w Szpitalu w Krakowie postawili na nas kreskę i zostawili samym sobie bez żadnych porad. A właściwie z jedną: "jest to choroba nieuleczalna i nie łudźcie się że ktoś wam może pomóc". Jak na razie choroba mojego taty postępuje, ale mimo to jestem dobrej myśli.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: