Reklama:

choroba ktora niemoga rozpoznac. (5)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-11-2007, 18:16:00

Szanowniw Witam.

Kieruje się z takim zapytaniem. Moja mama jakieś parę miesięcy temu zatruła się pewnym kwasem( wybielającym lub cos w tym rodzaju)w pracy dostała wysypki i zaczęła się leczyć u lekarza specjalisty. Po jakimś czasie zatrucie przeszło, lecz zaczela mięć zawroty głowy i z czasem się pogarszały jak i doszło do tego problemy z chodzeniem. Została przyjętą do szpitala gdzie dostała 3 kroplówki i zrobiona jej wszystkie badania. Została wypuszczona do domu, lecz gdy kroplówki przestały działać ponownie ma problemy z chodzeniem w obecnej chwili chodzi po domu o balkoniku. W szpitalu powiedzieli ze objawy, sa takie jak na stwardnienie rozsiane, lecz w mózgu nie wykryli nic tak jak podejrzewali udar - lecz nic nie jest powiedziane 100%. Mama chodząc bardzo utyka na lewa nogę i prawa ręką jej ponownie wypada. Moja mama jest już prawie całkiem załamana, bo nie wie, co będzie dalej a u mnie nie ma dnia żebym nie płakała. Bardzo proszę o porady pozdrawiam
Z góry dziękuje.
gość
11-11-2007, 20:06:00

powinna wykonac badanie emg mięśni ,może to coś wyjaśni czasem nie typowo zaczynaja się choroby mięśni .Potrafią uaktywnić się po :grypach , infekcjach lub ogólnym osłabieniu organizmu. to mój adres poczty aga1978rop.pl Pozdrawiam Agnieszka
gość
11-11-2007, 20:29:00

Czasami jest tak, że w początkowym stadium stwardnienia rozsianego nie ma żadnych widocznych zmian w CT, jednak pojawiają się dyskretne zaburzenia poznawcze (takie, które są zauważalne dla samego chorego, ale niezauważalne dla osób bliskich). Jednak gdy pojawiają się jakieś trudności w funkcjonowaniu motorycznym bez zaburzeń poznawczych to byłaby w 70% pewna, że to nie jest stwardnienie rozsiane. W celu sprawdzenie, czy w mózgu ne ma jakiegoś nieprawidłowego procesu poleciłabym diagnozę neuropsychologiczną.
Jeśli by były jakieś pytania odnośnie celowości takiej diagnozy, podaję swojego maila: eleonorka80@tlen.pl
gość
20-03-2008, 20:17:00

W obecnej chwili moja mama przestala juz chodzic przyznano jej rentec a nadal nikt nie wie co jej jest
gość
09-09-2008, 13:32:00

U mnie rozpoznanie stwardnienia rozsianego zajęło lekarzom 10 lat.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: