polecam jestem po zawale niedokrwiennym mózgu afazja motoryczna (czerwiec 2010) i w lutym wezme drugą serię celebrolizyny - enzymy z mózgu świni . na poczatku był piracetam i vicebrol potem celebrolizyna 1 seria 10 zastrzyków na dzień dzisiejszy jestem sprawna motorycznie i o prucz drobnych zaników pamieci i bólów głowy funkcjonuje bardzo dobrze . wszystkie funkcje wróciły to był taki mniejszy udar nie połowiczny więc uwarzam ze moze pomóc w tych troszke wiekrzych udarach też . oczywiscie była równierz opieka neurologopedy i rehabilitacja ale bardzo szybko wróciła mi sprawność. mam 28 lat . takze u mnie zadziałało w 100% a i jeszcze jedno nie poddawajcie sie udar jest ciężka sprawa zaburza wszystkie aspekty zycia ale sie z tego wychodzi . Tylko nie mozna się poddac i trzeba cwiczyc i stymulowac mózg . Ja byłam świadoma wszystkiego co się ze mna dzieje mimo ze wygladałam kiepsko . człowiek w udarze jest wszystkiego świadomy tylko nie moze tego przekazać i czasami sie dziwnie zachowuje. Ale kojazy wszystko. Takze rozmawiajcie normalnie ze swoimi bliskimi po udarach bo rozumieja kazde wasze słowo tylko nie potrafia tego wam przekazać. Czesto jest tak ze osoba jest traktowana jak psychicznie chora dla tego uczulam was na to MY LUDZIE PO EPIZODZIE UDARU ROZUMIEMY I CZUJEMY WSZYSTKO !!!!!!!!!!!! pozdrawiam i zycę wygranej walki o swoje zdrowie i zycie wszystkim udarowcom DACIE RADE!!!!!!!!!!!