Reklama:

Brak siły. (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-04-2008, 13:59:00

Witam. Kilka miesięcy temu przy podnoszeniu prawej ręki z obciążęniem do góry (ćwiczę trochę z ciuężarami) złapał mnie ból pod prawą łopatką i przez ramię (jakby piekąca nitka) pociagnął do palców prawej ręki. Zupełnie straciłem siłę w tej ręce. Po kilkutygodniowym załamaniu, sprawa minęła zupełnie i zapomniałem o tym. Znów dwa tygodnie temu przy takim samum ruchu złapał ból od prawej łopatki po palce dłoni. Palce drętwieją, siła kończyny spadła o 70%, czasami piekący ból od łokcia. I najciekawsze - leki przeciwbólowe nie dizłają wogóle, nawet KETONAL. Z kazdym tygodniem jest nieco lepiej, ale przykra rzecz jest strasznie. Proszę o sugestię. Pozdrawiam.
gość
03-04-2008, 18:37:00

Sam sobie sugerujesz co zrobić. Skoro wraca, wracać będzie i to częściej i na dłuzej. Potrzebna zdecydiwanie diagnostyka i to kompleksowa, a także unikanie sytuacji, w której może pojawic sie dolegliwość. Nie wiem, co zrobisz, wybór nalezy do Ciebie. Pozdrawiam.
gość
09-04-2008, 11:06:00

witam. no to jestem po zdjęciu RTG odcinka szyjnego - nie wiem jak to możliwe po latach uprawiania sportu, dbania o siebie, ale stwiedzono:

1)odprostowanie fizlologicznej lordozy z kyfotycznym wygięciem w odcinku dolnym;

2)przewężene szczeliny międzykręgowej C6-C7 z cechami sklerotyzacji podchrzęstnej krawędzi stycznych sugerujących dyskopatię;

3)zmiany zwyrodnieniowe przednich kr. trzonów na wysokości przewężenia

4) zmiany zwyrodnieniowe w stawach unkowertebralnych

- bardzo mam się martwić? przy ruszaniu głową, w jednej pozycji kłucie w łokciu i przedramienia; zdrętwiałe dwa palce mam cały czas...; dziękuję
gość
09-04-2008, 11:41:00

Witaj Gościu
Wejdź na wątek ,,Dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja''
Tam znajdziesz odpowiedź z czym wiąże się zaniedbanie tego schorzenia .
Sugerują MRI odcinka szyjnego i dalsze postępowanie zależne od wyniku. Jeśli potwierdzi się dyskopatia w postaci wypukliny lub przepukliny to konsultacja neurochirurgiczna w celu oceny czy nadajesz się do leczenia zachowawczego -perfekcyjnie dobrana fizjoterapia czy inwazyjnego.
Niepokojące jest osłabienie siły mięśniowej i utrzymujące się drętwienie.

gość
09-04-2008, 11:54:00

dziekuję
gość
27-02-2014, 13:39:47

Gość 2008-04-01 15:59:00 Witam. Kilka miesięcy temu przy podnoszeniu prawej ręki z obciążęniem do góry (ćwiczę trochę z ciuężarami) złapał mnie ból pod prawą łopatką i przez ramię (jakby piekąca nitka) pociagnął do palców prawej ręki. Zupełnie straciłem siłę w tej ręce. Po kilkutygodniowym załamaniu, sprawa minęła zupełnie i zapomniałem o tym. Znów dwa tygodnie temu przy takim samum ruchu złapał ból od prawej łopatki po palce dłoni. Palce drętwieją, siła kończyny spadła o 70%, czasami piekący ból od łokcia. I najciekawsze - leki przeciwbólowe nie dizłają wogóle, nawet KETONAL. Z kazdym tygodniem jest nieco lepiej, ale przykra rzecz jest strasznie. Proszę o sugestię. Pozdrawiam.
gość
27-02-2014, 15:02:07

Co za idiota wraca do wątków z przed 5 lat tragedia !!!!!!!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: