Reklama:

Brak pamieci (4)

Forum: Pamięć i koncentracja

Początkująca
17-01-2020, 23:16:00

Mam straszna pamiec od lat.Mam koszmarny problem zeby sie czegokolwiek nauczyc i zawsze kiedy podejmuje jakikolwiek kurs uzywam Memotropilu.W pracy musze byc bardzo skoncentrowana a wystarczy zebym byla odrobine zmeczona i moja koncentracja znika.Nie jestem w stanie odpowiedziec jaka pogoda byla rok temu o tej porze,moj mozg jest bardzo powolny w mysleniu.Czesto nam problem jadac samochodem aby przypomniec sobie rozklad ulic,mimo ze jezdze nimi conajmniej raz w tygodniu.Czy ktos z was majac taki problem pomogl sobie czyms?
Dodam,ze uprawiam sport i prawie wcale nie pije alkoholu.
Początkująca
17-01-2020, 23:20:08

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczony
21-02-2020, 08:00:53

trzeba poszukać kogoś, kto zna się na takich przypadkach i powinien pomóc
Początkująca
10-01-2021, 16:24:18

Acetylocholina to neurotransmiter, który odgrywa ogromna role w procesach zapamietywania, dlatego suplementacja CDP-choliną i/lub fosfatydylocholiną (lecytyną) powinna nieco pomóc. Dodatkowo kwasy tłuszczowe omega-3 usprawniają pracę wszystkich komórek mózgowych. Witaminy z grupy B również (zwł. B1, B2, B3 i metylowany kwas foliowy). Funkcje pamięciowe zużywają duże ilości energii - o lepszy metabolizm komórek nerwowych zadba z kolei acetylo-L-karnityna. Proszę unikać diety bogatej w węglowodany proste oraz fruktozę (syrop glukozowo-fruktozowy!) Dużo zdrowia :)
-Dum spiro spero dum spiro amo dum amo vivo- www.motamot.info

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: