Reklama:

Brak napadów po ciazy bez leków . Lek przed napadem (4)

Forum: Padaczka

gość
08-03-2018, 15:49:16

Witam was serdecznie . Opisze swoj przypadek który jest dość nietypowy a przynajmniej tak mi się wydaje . Otóż 8 lat temu pierwszy raz zasłabłam . Było to za czasów jeszcze szkolnych i podczas egzaminu nagle odleciałam bez ostrzeżenia. Kiedy się obudziłam nie wiedziałam za bardzo co i jak . Z relacji osób obok podobno opadłam na koleżankę obok i tyle . Delikatnie przygryzlam sobie chyba język podobno nie miałam wstrząsów . W szpitalu powiedzieli padaczka wg eeg. Od tego czasu leciałam na depakinie . Nie działo się nic i po 2-3 latach leki odstawiono . Zaszłam w ciąże i w trakcie niej znów to się stało . Nie wiem jak wyglądało poprostu obudziłam się w szoku w łóżku w domu sama zwymiotowałam i gdy zobaczyłam bałagan na biurku zorientowałam się co i jak . Do końca ciąży nie brałam leków było ok . Po porodzie wróciłam do nich . Poród cc podobno coś tam się działo na stole ale dali mi zastrzyk . Nie wracałam do leków dopóki pare miesięcy po porodzie nie stało się to znów na mieście . Lekarze powiedzieli ze miałam atak padaczki i pogotowie odwiozło mnie do domu . Poszłam o lekarza wróciłam do leków . Brałam je było wszystko dobrze . Zaszłam w ciąże znów i pdstawilam leki ze względu na dziecko . Całe 9 miesięcy było ok urodziłam SN i było ok mała ma teraz 8 miesięcy ciagle karmie piersią dalej bez leków i jest ok . Ostatnio zaczęłam się zwyczajnie bać . Jestem z dziećmi wychodzę z nimi . A to zawsze dzieje się bez ostrzeżenia . Boje się o siebie i o nich. Nie wiem co robić . Eeg w moim mieście to czekanie miesiącami . Czy będę mogła brać leki karmiąc? Mała bez piersi nie wytrzymuje a ja już nie wytrzymuje z nerwów .
Komentatorka
09-03-2018, 12:21:40

Jeśli w ciąży nie brałaś leków to niestety nie można ich zacząć brać podczas karmienia, wiem co mówię sama miałam taką sytuację lekarza naciskali gdyż miałam po kilku, kilkanaście napadów dziennie. Wytrzymałam rok bo karmienie było dla mnie radzi ważne do dziecka wstawał tylko mąż bo ataków najwięcej miałam w nocy więc dla bezpieczeństwa tak ustaliliśmy. Jak mój syn skończył rok postanowiłam go odstawić od piersi z wielkim bólem serca, ale widziałam że to dla niego również nie chciałam przedobrzyc i pozwolić na to aby jemu lub mi stała się krzywda. Młody jakoś przestawił się na butle oczywiście nie było łatwo ale teraz ja dobrze się mam na lekarz a mały zdrowy i zadowolony. Koniecznie musisz udać się do neurologa.
Pozdrawiam.
[url=https://lilypie.com][img]https://lb2f.lilypie.com/bRB8p2.png[/img][/url]
gość
23-03-2018, 07:40:32

Idz też do psychologa i psychiatry , takimi myślami możesz sama wywołać atak . Powodzenia :)
gość
23-03-2018, 07:42:10

ad eeg , nie jest ono znów takie drogie kosztuje 60 zł .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: