Reklama:

brak czucia na twarzy... (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-06-2007, 01:24:00

Moj tato ma problemy z czuciem w okolicy prawego policzka, jest to dosc spory płat. Przez to ma powazne problemy dotyczące zmian na śluzówce w jamie ustnej, zadaje sobie straszne rany, poniewaz nie czuje, ze gruzie wlasny policzek podczas jedzenia, a ostatnio całe dziąsła mu napuchły. Szperałam trochę po internecie i doszłam do wniosku, że może to być uszkodzenie nerwu szczękowego od nerwu trójdzielnego. Czy faktycznie mam rację?? Jak można pomóc mojemu tacie?? jeśli ktoś ma podobne doświadczenia to bardzo proszę o pomoc
gość
05-05-2012, 07:51:39

Gość 2007-06-12 03:24:00 Moj tato ma problemy z czuciem w okolicy prawego policzka, jest to dosc spory płat. Przez to ma powazne problemy dotyczące zmian na śluzówce w jamie ustnej, zadaje sobie straszne rany, poniewaz nie czuje, ze gruzie wlasny policzek podczas jedzenia, a ostatnio całe dziąsła mu napuchły. Szperałam trochę po internecie i doszłam do wniosku, że może to być uszkodzenie nerwu szczękowego od nerwu trójdzielnego. Czy faktycznie mam rację?? Jak można pomóc mojemu tacie?? jeśli ktoś ma podobne doświadczenia to bardzo proszę o pomoc
Wtajemniczony
05-05-2012, 08:21:55

Jeżeli to odkop starego tematu to niema o czym pisać ale jeżeli masz podobny problem jak opisany wyżej to:
Faktycznie, pierwsze co przychodzi do głowy to problem z nerwem, który unerwia daną okolicę. Uszkodzenia mogą mieć jednak różnych charakter. Czy zanim pojawiły się objawy tata miał jakiś uraz, choroba wirusowa/bakteryjna? Może wiyzta u stomatologa? Czy tata ma jakieś choroby wspołistniejące, na które leczy się (lub nie) od dłuższego czasu?
Pierwszą rzeczą jaką powinniście zrobić to wizyta u neurologa, im szybciej tym lepiej.
Pozdrawiam
Marcin S.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: