Reklama:

Bolesne parestazje z przeczulica skóry (5)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
25-10-2015, 15:21:46

Witam serdecznie.Mam 31 lat i od około miesiąca odczuwam parestezje polączone z dotkliwym bólem skóry uda. Zaczeło się w chwili gdy zmieniłam prace na stojącą i stałam bez przerwy ok 13 godzin.Po ok 3 godzinach pojawił sie juz ból w krzyżu który był na tyle silny że leki przeciwbólowe nie pomagały.Byłam w stanie stać tylko i wyłącznie po leku o nazwie Aulin połaczonym z opokanem.
Po okołu 2 tygodni od pojawienia sie bólu udałam sie do lekarza ponieważ zaczełam odczuwać dokuczliwe dretwienie lewej nogi z zaburzeniami czucia w okolicy uda od zewnetrznej strony.Lekarz obejrzał orzekł parestazje 2 tygodnie zwolnienia i odpoczynek ale mimo tego że leżałam drętwienie nie ustąpiło.Wróciłam do gabinetu zgłaszajac nasilający sie problem.Noga zaczeła piec,palić a teraz już boli tak bardzo ze uniemożliwia mi normalne spanie ponieważ nie moge sie przykryć kołdra i każdy dotyk wybudza mnie ze snu.Obecnie przyjmuje MYCODALM 150 mg na noc ale nie czuje poprawy oraz XEFO RAPID 8mg 2 xDZIENNIE i też bez efektu.Jakbym jadła cukierki
W przyszłym tygodniu mam wyznaczone rtg kręgosłupa lędzwiowego oraz wizyte u neurologa ale obawiam się że znów zostane odesłana z niczym bo mam wrażenie ze mój lekarz nie bierze mnie na poważnie.Jestem tym już bardzo zmęczona proszę o jakąś rade.
Dziękuje.
Dodam tylko że mam wrazenie jakbym miała pod skóra siniaki.
Początkująca
30-10-2015, 09:59:14

W takim razie sądzę, że warto udać się do innego lekarza - neurologa. Tym bardziej jak towarzyszy Pani uczucie, że obecny lekarz nie traktuje Pani i Pani problemu poważnie. Pamiętajmy, że chodzi o Pani zdrowie i nie ma tutaj żartów. Każda dolegliwość powinna być wzięta pod uwagę i dokładnie sprawdzona. To najlepsze wyjście w zaistniałej sytuacji. Sprawdzone i dobre Placówki znajdzie Pani w kręgu tzw. Przyjaznych Przychodni. Pozdrawiam.
Przyjazna Przychodnia
Początkująca
04-11-2015, 13:20:55

Witam ponownie.Mam za sobą wizytę u neurologa i stwierdzoną rwę kulszową rozpoznanie G-45 otrzymałam Gabapentin 100 w dawce 2x3 tabletki dziennie.Nie czując poprawy wróciłam do lekarza i zostały przepisane mi rehabilitacje 10 zabiegów na pola magnetyczne i inne zabiegi łacznie trzy jednak zaczynam dopiero za kilka dni .Zrobiłam dziś rtg kręgosłupa L/S mimo że Pan doktor uznał że i bez niego jest wiadomo że jest gdzieś ucisk .Zastanawiam się tylko czy po rehabilitacji objawy bólowe ustąpią i czy to będzie nawracać?
Początkująca
05-11-2015, 09:46:59

Odebralam dzisiaj wynik rtg L-s napisano Lewoboczne skrzywienie kregoslupa lędźwiowego,pomniejszona fizjologicznie lordoza reszta wynikow w normie .Czy to skrzywienie boczne ledzwiowe może odpowiadać za moje bóle nogi i jej drętwienie?Bede wdzieczna za odpowiedz
Początkująca
05-11-2015, 09:52:34

Hej, myślę, że lepiej byłoby gdybyś zrobiła sobie rezonans odcinak LS. RTG jest niekoniecznie dokładnym badaniem. Dla przykładu ja 2 miesiące przed operacją kręgosłupa miałam wykonane badanie RTG - wynik - wszystko w normie, a na rezonansie wyszło, że już tylko operacja może mi pomóc. Poszukaj w necie forum na temat kręgosłupa ledźwiowego - jest tego trochę. Na pewno znajdziesz tam coś dla siebie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: