Reklama:

Bóle, zawroty głowy, ziewanie, pogorszenie widzenia, osłabienie (4)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkujący
16-10-2024, 11:36:24

Dzień dobry. Mam 28 lat. Mam problem z zawrotami i bólami głowy. Dodatkowo kiedy pojawia się ból i zawroty pojawia się też bardzo częste ziewanie, gorsze widzenie, osłabienie, senność. Czuje się jakbym wszystko robiła w zwolnionym tempie, albo była czymś otumaniona… Dolegliwości te występują u mnie gdzieś od około roku, z przerwami. Czasami nie było tych dolegliwości przez dwa miesiące, a czasami nie mogłam się ich pozbyć przez miesiąc. Byłam u neurologa, który kompletnie mnie zlekceważył, z powodu leczenia nerwicy. Leczę się od około 4 lat, głównym problemem jest bezsenność. Teraz zdecydowanie jestem w remisji choroby. Znam swój organizm i wiem, że nie jest to spowodowane nerwicą. Wykonałam RTG odcinka szyjnego. Wyszło: wyrównanie lordozy w odcinku górnym, niestabilność odcinka C3-C5, oraz nieznaczne zwężenie przestrzeni międzykręgowych C2-C3 (w części przedniej) i C4-C5.
Byłam u fizjoterapeuty, który stwierdził, zmniejszoną siłe mięśniową w okolicy barków, niestabilność mięsni kręgosłupa, zwężona przeponę, lekką skoliozę prawostronną, i ogólnie niewydolność prawej połowy ciała, począwszy od stopy.
Po wizycie u fizjoterapeuty i nastawieniu wszystkiego, przez miesiąc był spokój z objawami. W tym czasie wykonywałam ćwiczenia na wzmocnienie mięśni kręgosłupa i obręczy barkowej. Po miesiącu objawy wróciły, kolejna wizyta u fizjoterapeuty, przyniosła efekt tylko na 3 dni… pomimo ćwiczeń nie jest nic lepiej. Co dalej robić? Gdzie szukać pomocy? Jestem mamą dwójki małych dzieci i naprawdę chciałabym się w końcu dobrze poczuć i móc cieszyć się z życia na 100%
gość
23-10-2024, 13:22:19

rezonans glowy to może być guz mózgu w moim przypadku tak było wyszlo dopiero na 3 rezonansie
Początkujący
24-10-2024, 09:13:41

gość 23-10-2024, 15:22:19
rezonans glowy to może być guz mózgu w moim przypadku tak było wyszlo dopiero na 3 rezonansie

Jakie dokładnie objawy były u Pana/Pani?
gość
15-02-2025, 13:07:49

U mnie z kolei były to objawy tętniaka który niestety pękł w najmniej oczekiwanym momencie.
Miałem baaaaardzo dużo szczęścia nie dość że żyję to jeszcze bez wyraźnych powikłań.
Ja by czym prędzej udał się na badania MR. Koniecznie na aparaturze 3 testowej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: