Reklama:

Bóle szyji (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-08-2007, 10:13:00

Witam.
Mam na imie Ania i mam 17 lat. Troszke o mojej chorobie: 3 lata temu niewiadomo skad zaczał mnie boleć prawy bark poszłam do lekarza i wyszło ze mam zwapnienie ale lekarz powiedział ze po 1 rehabiitacji sie powinno rozpuścić. Ból nie ustawał zaczeła mnie boleć cała ręka( dostałam mase tabletek które nie pomagały w koncu lekarz dał mi tzw"blokade) Po ok pół roku bólrozprzestrzenił sie i na lewa reke,( bark, przedrami, dłoń) nastepna rehabilitacja, w koncu zaczął mnie boleć kręgosłup w odc.piersiowym i wiszło ze mam w tm miejscu skolioze prawostronną, nastepna rahabilitacja. A od około roku bardzo boli mnie lewy i prawy bark(niemoge pisać w szkole), kregosłup piersiowy i krzyż,a najbardziej doskwiera mi ból szyi.Po kilku h siedzenia w szkole czuje sie jakbymi sztywniała szyja i newime co robic.......... i bóle głowy z tyłu.zgłosiłam sie do lekarza ale czekam na wizyte prosze o odp jezeli ktos wie co to moze byc.
Z góry dziękuje....
gość
01-09-2007, 10:27:00

Skontroluj ciśnienie ogólne i trzeba sprawdzić kręgosłup.
gość
01-09-2007, 16:20:00

Ciśnienie mam prawidłowe (120/70 a tętno 80) a w kregosłupie wykryto minimalna skolioze prawostronną. Czesto sa takie dni ze każdy ruch sprawia mi ból.
gość
01-09-2007, 18:45:00

to jeszcze serducho sprawdź.
gość
01-09-2007, 19:03:00

miałam robione EKG i tez wszystko wporządku tylko czasem miewam bóle serca ale lekarka mówi ze to dlatego ze rosne
gość
01-09-2007, 21:42:00

Może warto zrobić MRI kręgosłupa szyjnego. W tak młodym wieku mało prawdopodobna jest zaawansowana dyskopatia tego odcinka ale skoro inne badania nie dają jasnego obrazu to kto wie.
Dyskopatia szyjna może dawać bóle promieniujące do okolicy międzyłopatkowej ,barków jak również całych rąk,potylicy. Dosyć charakterystyczne jest nocne drętwienie rąk. Jeśli te objawy wystepują radzę MRI odcinka szyjnego.
gość
03-09-2007, 17:12:00

a czy bóle krzyża też mogą mieć powiazanie z ta dyskopatia odc szyjnego bo nawet na rozpoczęiu roku niemogłam wystac 30 min bo mnie bardzo balał krzyż i ogólnie kregosłup

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: