Reklama:

Bóle rąk, nadgarstków, przedramienia, parestezje (6)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-06-2009, 09:31:00

Witam,
Od kilku miesięcy nasila mi się ból rąk. Zaczęło się od wystąpienia nagłych bólów nadgarstków w nocy (uczucie palenia, gorąca), po pewnym czasie całych dłoni, teraz są sensacje termiczne - w nocy pieczenie, a w dzień straszny chłód, przebiegające od dłoni po łokieć. W lewym nadgarstku mam ograniczenie zginania, "przeskakiwanie" czegoś na wierzchu dłoni w trakcie zginania palców i zaciskania pięści. I to niewiarygodne osłabienie - od łokci po czubki palców.
Niedawno byłam hospitalizowana neurologicznie, MRI głowy, odc. szyjnego i krzyż.-lędźw. nic nie wykazało. EMG (przewodnictwo nerwowe) pod kątem zespołu cieśni również prawidłowe. Nie miałam tylko nakłucia mięśni. Ale czy jest ono konieczne? Neurolodzy wykluczają "swoje" choroby. Doradzają ortopedę i reumatologa, którzy też nic nie widzą.
Czy mam się dalej martwić o zaburzenia neurologiczne? Miastenia? Zanik mięśni? Nowotwór? Zupełnie nie wiem, gdzie się udać, by nie było za późno.:(
Początkujący
10-06-2009, 19:39:00

Witaj,
Zrob koniecznie MRI piersiowego, mimo iz jest to najmniej ruchliwy odcinek usicki na rdzen sie zdarzaja! Szczegolnie jesli masz skolioze to jest to prawdopodobne.
Nie zauwazylas np ,ze bol dloni nasila sie przy lezenia na ktorysm z bokow ?
Pozdrawiam
Kamil
why ?
gość
03-12-2010, 17:49:39

Witam mam mały problem ale juz mnie przerasta. od trzech lat bolą mnie ręce kiedys to dało sie jeszcze wytrzymac .teraz to juz jest na porządku dziennym .pomimo blokad do łokci i ramienia i opreacji łokci .ból nie przeszedł .Boli dzien i noc od ramienia do samej dłoni ,co sprawia problem nawet z odkręceniem kurka z wodą .nie wspomne o pracy.Prosze o jakies rady
gość
14-07-2011, 16:23:24

na wszelki wypadek zrób badania w celu wykluczenia boreliozy, ja sama na nią choruje i pamiętam jak wykręcało mi przedramiona, dłonie
gość
27-11-2015, 18:32:15

Ten ból stawów rąk,nadgarstków,łokci,mięśni rozszerza się, nie daję sobie już rady.Podstawowe badania na boreliozę są ujemne.Zresztą większość badań jest ujemnych w tym czynniki reumatyczne i immunologiczne.Pomóżcie plis!!!!!!
Początkująca
06-02-2016, 18:32:03

a może to cieśń nadgarstka? W Klinice Nadgarstka mają świetnych lekarzy, powinni pomóc
[url=http://szablonyallegro.net]Szablony Allegro[/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: