Witam. w czerwcu 2008r. mialam robione RTG odcinka L/S. Opis badania" Ustawienie kosci krzyzowej pod duzym katem z poglebieniem lordozy na poziomie L5/S1 oraz wygladzeniem lordozy w srodkowyo-gornym odcinku kregoslupa L. Obnizenie wysokosci przestrzeni miedzykregowej L5/S1 w czesci tylnej. Niewielka lewowypukla skolioza kregoslupa ze sladowa wyrownawcza prawowypukla skolioza kregoslupa Th (uwidoczniono na skopii). Rozszczep luku tylnego S1."
Kregoslup boli mnie calymi dniami, najbardziej gdy stoje, chodze. Bol czasem jest nie do zniesienia. Bylam dzis u lekarza z wynikami z TK. Opis TK " Widoczne elementy kostne oraz tarcze miedzykregowe w zakresie badanego odcinka tj. od L3-S zmian nie wykazuja. Prawidlowy obraz TK kregoslupa L-S"
Nie wiem jak to rozumiec, bo wiele czytam na internecie na temat bolu kregoslupa. Zapytalam lekarza co robic, kazal mi isc do ginekologa, zbadac nerki i pecherz moczowy. Ewentualnie mam isc do chirurga, bo moge miec przepukline miedzykregowa. Ale ja doskonale wiem, ze bol mam w KREGOSLUPIE.
Co mam zrobic? jakie badania? Gdzie sie udac? Bol jest naprawde straszny. POMOCY:(