Reklama:

Bóle głowy (2)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
05-07-2024, 12:07:25

Witam,
Mam 32 lata i odczuwam bóle głowy podczas podniecenia seksualnego, orgazmu, stresu i zdenerwowania. Najgorzej jest podczas orgazmu, gdzie najpierw czuję lekki ból głowy, który coraz bardziej się powiększa. To trwa już 5 lat. W tym czasie byłem u dwóch neurologów, którzy nie potrafili mi pomóc. Kazali mi brać tabletki przeciwbólowe, ale one leczą skutek, nie przyczynę. Ponadto zlecili mi kilka badań. Miałem EEG, Rezonans magnetyczny głowy, USG Doppler tętnic szyjnych i USG Doppler przezczaszkowy. Badania wykazały, że wszystko jest w porządku. Ciśnienie mam w normie, przepływ krwi w tętnicach szyjnych i mózgowych prawidłowy.
Czytałem o bólach orgazmicznych. Zalecali tam zrobić sobie przerwę od aktywności seksualnej, więc zrobiłem na 3 miesiące, ale nic nie pomogło.
Dodam jeszcze, że czasami boli mnie głowa gdy budzę się rano, a gdy wstaję z łóżka, to przez kilkadziesiąt sekund szumi mi w lewym uchu. Ponadto gdy zawisnę głową w dół, to momentalnie czuję w głowie takie ciśnienie, jakby mi miała zaraz pęknąć.
Nie wiem już co mam robić.
gość
25-07-2024, 11:17:38

A co z wysiłkiem? Jak czujesz się po umiarkowanym wysiłku długotrwałym, a jak przy intensywnym ale krótkim? Po prostu obserwuj siebie i zmiany, szczególnie nietypowe, dziwne. Może nie dałeś właściwych wskazówek lekarzowi? A z sercem OK? Skoro nie neurolog, to może kardiolog ? Może próba wysiłkowa? Ta próba a'la nietoperz głową w dół- to dziwna, co miała dać? Co do tabletek p/bólowych, to np. ja muszę bardzo uważać, gdyż u mnie spowodowały znaczny spadek libido i potrzeb, co mnie zdziwiło, gdy nie biorę na szczęście wróciło do normy. No ale każdy jest inny. Postaraj się o więcej konkretnych informacji dla lekarza. Czasami wystarczy dobra obserwacja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Nieustępujący ból głowy.
Witam. Poszukuję pomocy co do mojego niecodziennego przypadku z bólami głowy. Zmagam się z codziennym bólem głowy od sierpnia 2023 roku. Ból pojawia się o różnych porach dnia i nocy . Robiłem już wszystkie badania jakie tylko przyszły mi do głowy łącznie z rezonansem głowy o żaden lekarz nie jest w stanie mi pomóc. Przeszedłem od neurologów po laryngologów ,okulistów ,endokrynologów czy fizjoterapeutów i po żadnym leczeniu nie ma poprawy bóle głowy nie ustępują... Już nie wiem gdzie szukać przyczyny co robić...:-[ dostałem nawet skierowanie do szpitala ale nigdzie nie chcą mnie przyjąć bo nie wiedzą co mi jest:-[ Błagam o pomoc! Poniżej zamieszcze zdjęcie z rezonansu na którym coś wyszło aczkolwiek każdy neurolog mówi że to nic groźnego i od tego głową nie powinna boleć...to od czego boli codzien przez półtora roku?
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Reklama: