Reklama:

Bóle głowy, ręki (3)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
23-10-2019, 10:22:04

Miałam robiony rezonans z powodu bóli migrenowych. Wynik wykazał zmiany ogniskowe w ciele modzelowatym. Neurolog zbadał mnie i stwierdzil ze nie mam zadnych zmian klinicznych, wszystko reaguje prawidlowo I że zmiany są spowodowane migrena. Ta cała sytuacja jeszcze przed wizytą wywołała u mnie duzy stan lekowy. Odczuwam teraz ból prawej ręki taki rwacy, krecacy, wcześniej bolała mnie łopatka (czasem czuje ból kręgosłupa po kilkuletniej ciężkiej pracy wysiłkowej) Czy mam powody do zmartwien? Czy to wszystko spowodowane jest przez nerwy, ten ból? Doszły również bóle typowo napieciowe głowy. Proszę o poradę.
gość
23-10-2019, 17:01:52

migrena jest objawem choroby a nie przyczyną. Jak nic nie zrobisz to objawy narosną.
Wtajemniczony
21-01-2020, 10:23:57

Wymaga Pani konsultacji lekarskiej. Porady i dyskusje na forum w tym przypadku nie rozwiążą Pani problemu.Objawy, które Pani opisuje, oczywiście mogą być spowodowane uciskiem na nerw, ale pod uwagę trzeba brać także inne równie prawdopodobne przyczyny (sercowe, centralny układ nerwowy i wiele innych ).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Obrzęk mózgu
Witam mój tata 11 dni temu miał wypadek, upadł bezwładnie na czoło, pierwsza tomografia stłuczenie mózgu, krwiak w okolicy czoła i prawej skroni, większe zagrożenie krwiak czołowy który się nie powiększył po trzeciej dobie, z tego powodu konieczność operacji wstrzymano, krwiak na prawej stronie uległ powiększeniu, obecny obrzęk prawej skroni. W tym czasie tato budził się niestety znacznie pobudzony agresywny leczenie głównie mannitol, leki odbarczajace, 10 doba gdzie zapewniano nas że wszystko co najgorsze za nami, stan taty drastycznie się pogorszył obrzęk pojawił się również na lewej stronie, aby uniknąć problemów z oddychaniem podłączony został respirator, lekarze za dużo nie mówią a jak słyszę że przecież żyje to ręce opadają mamy dalej czekać, proszę czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd takie pogorszenie co tam może się dziać w tej głowie że zmiany obrzęku uległy pogorszeniu może zostało coś przeoczone, jakie rokowania w takiej sytuacji czy jest szansa że tata z tego wyjdzie czy już tylko możemy modlić się o cud
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
Reklama: