Witam.
Po porodzie (2msc temu) zachorowałam na zakrzepice konczyny dolnej - biorę clexane.
Od 3tyg mam bóle głowy. Najczęściej są to pulsujace bóle wokół oka i brwi i skroni. Jednak czasem też głębiej jakby w polowie głowy po tej samej stronie (wszystko mam z lewej strony) czuje ucisk. Bóle nie pojawiają się codziennie, ale praktycznie cały czas czuje, że ból może zaraz wystąpić (czesto budze sie juz z lekkim uciskiem), nie jest to jakos bardzo denerwujące ale martwie sie. Wydaje mi sie też że lekko mrowi mi twarz po tej stronie czasami.
Byłam na badaniu dna oka które wyszło w porządku, lekarka rodzinna obejrzała mnie i stwierdziła, że ona nic nie widzi (swiecila mi w oczy i kazała wodzic wzrokiem za dlugopisem), morfologia wyszła dobrze. Jednak bardzo sie obawiam - wyprosiłam o skierowanie na badanie do neurologa ale wiadomo że terminy to minimum 2-3 tygodnie. Dzisiaj na spacerze pojawil mi się mroczek przed oczami (wczesniej patrzyłam w chmury dosc jasne więc może dlatego), bardzo panikuje. Kiedy mowie o tym mężowi już nie chce mnie słuchać, twierdzi że wymyslam...eh jestem caly czas z dwójką małych dzieci i jestem chora ze strachu. Boje sie że to guz mózgu. Proszę o pomoc.
Dodam że mam anemie, jestem dość osłabiona, źle sypiam bo dzieci co chwile sie budzą, karmie dwójkę piersia.
Pozdrawiam