Reklama:

Bóle głowy i wybrzuszenie w tylnej części czaszki- co mi jest?:( (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-11-2008, 17:03:00

Witam! Jak napisałem w temacie udczuwam regularne ( przeważnie pulsacyjne ) bóle głowy. Śródłem tego bólu jest wybrzuszenie w tylnej cześci czaszki. Kilka lat temu tego wybrzuszenia nie było i mam wrażenie że ciągle rośnie :(. Bóle głoy odczuwam już od ponad 2 lat (mam 16 lat) ale gdy byłem w przychodzni i powiedziałęm o swoim problemie to pani doktor sprawdziła to wybrzuszenie i powiedziała że "nic mi nie jest". Zaczynam obawiać się najgorszego:( Czym może być to wszystko spowodowane? Co mi jest?:(
gość
15-11-2008, 17:04:00

15-11-2008 o 18:03, gość :
Witam! Jak napisałem w temacie udczuwam regularne ( przeważnie pulsacyjne ) bóle głowy. Źródłem tego bólu jest wybrzuszenie w tylnej cześci czaszki. Kilka lat temu tego wybrzuszenia nie było i mam wrażenie że ciągle rośnie . Bóle głoy odczuwam już od ponad 2 lat (mam 16 lat) ale gdy byłem w przychodzni i powiedziałęm o swoim problemie to pani doktor sprawdziła to wybrzuszenie i powiedziała że "nic mi nie jest". Zaczynam obawiać się najgorszego Czym może być to wszystko spowodowane? Co mi jest?
gość
15-11-2008, 17:14:00

Nic ci nie jest, jesteś przewrażliwiony.
Takie wybrzuszenie w tylnej części czaszki ma każdy, a ty tylko "masz wrażenie" że rośnie.
A bóle głowy... może ciśnienie masz wysokie, mierzyłeś sobie kiedyś?.
gość
15-11-2008, 17:23:00

Wiem że każdy ma takie wybrzuszenie, a w zasadzie 2 ale u mnie z prawej strony jest troche wieksze. Ostatnio w szkole mialem mierzone cisnienie to pielegniarka powiedziala ze mam dobre. Nie pamietam dokladnie jak wyszedl ten pomiar ale ta druga wartosc byla ok 125.
gość
04-03-2009, 18:22:00

ja tez cos takiego mam :/
gość
22-06-2014, 09:48:37

ej ja tez mam cos takiego i martwie ze to jakies guzy... bomoj organizm dziwnie sie ostatnio zachowuje znaczy mozg ...
gość
22-06-2014, 16:47:34

"( przeważnie pulsacyjne ) bóle głowy. " Nie chcę Cię straszyć ale nie lekceważ tego pulsowania. Bo ja miałem identyczne pulsowanie ( szczególnie przy wysiłku ) i później okazało się, że był to tętniak który pękł. Aby to sprawdzić u Ciebie należałoby wykonać badanie AGF. Oczywiście stale kontroluj ciśnienie. Pozdrawiam. Waldemar.
gość
22-06-2014, 19:26:37

Gość 2008-11-15 18:23:00
Wiem że każdy ma takie wybrzuszenie, a w zasadzie 2 ale u mnie z prawej strony jest troche wieksze. Ostatnio w szkole mialem mierzone cisnienie to pielegniarka powiedziala ze mam dobre. Nie pamietam dokladnie jak wyszedl ten pomiar ale ta druga wartosc byla ok 125.
Na pewno druga wartość /ciśnienie rozkurczowe/ było takie wysokie?
Sprawdź to nawet w aptece.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
22-06-2014, 19:41:51

Polecam. Krótki tekst.
http://portal.abczdrowie.pl/pytania/wysokie-cisnienie-rozkurczowe
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: