Reklama:

Bóle głowy i wybrzuszenie w tylnej części czaszki- co mi jest?:( (9)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-11-2008, 17:03:00

Witam! Jak napisałem w temacie udczuwam regularne ( przeważnie pulsacyjne ) bóle głowy. Śródłem tego bólu jest wybrzuszenie w tylnej cześci czaszki. Kilka lat temu tego wybrzuszenia nie było i mam wrażenie że ciągle rośnie :(. Bóle głoy odczuwam już od ponad 2 lat (mam 16 lat) ale gdy byłem w przychodzni i powiedziałęm o swoim problemie to pani doktor sprawdziła to wybrzuszenie i powiedziała że "nic mi nie jest". Zaczynam obawiać się najgorszego:( Czym może być to wszystko spowodowane? Co mi jest?:(
gość
15-11-2008, 17:04:00

15-11-2008 o 18:03, gość :
Witam! Jak napisałem w temacie udczuwam regularne ( przeważnie pulsacyjne ) bóle głowy. Źródłem tego bólu jest wybrzuszenie w tylnej cześci czaszki. Kilka lat temu tego wybrzuszenia nie było i mam wrażenie że ciągle rośnie . Bóle głoy odczuwam już od ponad 2 lat (mam 16 lat) ale gdy byłem w przychodzni i powiedziałęm o swoim problemie to pani doktor sprawdziła to wybrzuszenie i powiedziała że "nic mi nie jest". Zaczynam obawiać się najgorszego Czym może być to wszystko spowodowane? Co mi jest?
gość
15-11-2008, 17:14:00

Nic ci nie jest, jesteś przewrażliwiony.
Takie wybrzuszenie w tylnej części czaszki ma każdy, a ty tylko "masz wrażenie" że rośnie.
A bóle głowy... może ciśnienie masz wysokie, mierzyłeś sobie kiedyś?.
gość
15-11-2008, 17:23:00

Wiem że każdy ma takie wybrzuszenie, a w zasadzie 2 ale u mnie z prawej strony jest troche wieksze. Ostatnio w szkole mialem mierzone cisnienie to pielegniarka powiedziala ze mam dobre. Nie pamietam dokladnie jak wyszedl ten pomiar ale ta druga wartosc byla ok 125.
gość
04-03-2009, 18:22:00

ja tez cos takiego mam :/
gość
22-06-2014, 09:48:37

ej ja tez mam cos takiego i martwie ze to jakies guzy... bomoj organizm dziwnie sie ostatnio zachowuje znaczy mozg ...
gość
22-06-2014, 16:47:34

"( przeważnie pulsacyjne ) bóle głowy. " Nie chcę Cię straszyć ale nie lekceważ tego pulsowania. Bo ja miałem identyczne pulsowanie ( szczególnie przy wysiłku ) i później okazało się, że był to tętniak który pękł. Aby to sprawdzić u Ciebie należałoby wykonać badanie AGF. Oczywiście stale kontroluj ciśnienie. Pozdrawiam. Waldemar.
gość
22-06-2014, 19:26:37

Gość 2008-11-15 18:23:00
Wiem że każdy ma takie wybrzuszenie, a w zasadzie 2 ale u mnie z prawej strony jest troche wieksze. Ostatnio w szkole mialem mierzone cisnienie to pielegniarka powiedziala ze mam dobre. Nie pamietam dokladnie jak wyszedl ten pomiar ale ta druga wartosc byla ok 125.
Na pewno druga wartość /ciśnienie rozkurczowe/ było takie wysokie?
Sprawdź to nawet w aptece.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
22-06-2014, 19:41:51

Polecam. Krótki tekst.
http://portal.abczdrowie.pl/pytania/wysokie-cisnienie-rozkurczowe
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: