Reklama:

Ból z tyłu głowy (8)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
26-07-2009, 23:36:00

Witam. W ostatnim czasie zacząłem się zastanawiać nad bólem z tyłu głowy, który miewam od czasu do czasu. Krótki opis : parę lat temu w lecie siedząc w domu po lekkim ruchu głową w bok poczułem takie strzyknięcie z tyłu głowy, na wysokości potylicy i nagle ból który rozprzestrzeniał się do przodu głowy, aż poczułem zawrót głowy. Ból przypominał bardzo mocne ukąszenie osy, tyle że całość trwała parę sekund i po jakiejś minucie już nic nie czułem. Jednak nie przejmowałem się wówczas tym, myśląc że to pewnie z przemęczenia albo przez wysoką temperaturę. Jednak to samo powtórzyło się jeszcze kilka razy, jednak niezbyt często. Minęło parę lat, ból się czasami pojawiał i zawsze wyglądało to tak samo. W ostatnim czasie to samo stało mi się dwa razy, gdzieś w odstępie 2 tygodni. Ostatnim razem gdy jechałem samochodem w upale skręciłem delikatnie głową w prawo i poczułem właśnie ten ból, ale tym razem był o wiele większy niż wcześniej. Jak dotąd nie byłem u lekarza, ale wybieram się w najbliższym czasie. Liczę też na państwa opinie na ten temat. Dziękuje z góry za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam.
gość
19-08-2009, 20:14:00

Witam

Również miewam podobne bóle jak te, które opisałaś...
Czy już wiesz co jest ich przyczyną?
gość
19-08-2009, 20:19:00

przepraszam za błąd...
'opisałeś" oczywiście...

Pozdrawiam!
Początkujący
19-08-2009, 22:43:00

Niestety nie wiem dalej co może być tego przyczyną. Nawet nie mam się kiedy do lekarza wybrać Ostatnio znowu miałem ten sam ból, zazwyczaj dzieje się to podczas jazdy samochodem.. Może znajdzie się forumowicz co odpowie na to pytanie Osobiście mam takie przypuszczenia, chociaż nie jestem znawcą w tej dziedzinie, że być może jest to jakiś mały tętniak czy coś w tym stylu..

pozdrawiam.
gość
11-09-2009, 19:52:00

Udałem się do 2 neurologów z tym problemem, jeden z nich zlecił mi wykonanie rezonansu magnetycznego i angiografii, dość szybko udało mi się wykonać te badania i… nie wykryto nieprawidłowości. Nadal nie wiem co jest tego zjawiska przyczyną, ale w ten sposób wykluczyłem obawę przed tętniakiem.

Prawdopodobnie może być to związane z kręgami szyjnymi i jakimś unerwieniem, ale trudno mi się w tej kwestii wypowiadać.

Bynajmniej u mnie to nic poważnego.

Pozdrawiam
gość
15-06-2011, 09:29:17

Ten ból jest typowy objawem dyskopatii szyjnej, zrób badanie rezonansu odcinka szyjnego kregosłupa i dopplera tętnic kręgowych.
gość
15-06-2011, 09:29:20

Ten ból jest typowy objawem dyskopatii szyjnej, zrób badanie rezonansu odcinka szyjnego kregosłupa i dopplera tętnic kręgowych.
gość
15-06-2011, 09:36:20

Może ktoś mi pomoże, nie wiem do kogo isć po radę,bylam już u wszystkich specjalistów, ale nasz system zdrowotny nie ma wiele możliwości, wykonałam wiele badań i nie wiem dalej co jest przyczyną moich bólów głowy. Kiedyś miałam chore zatoki, do dziś nawracają stany zapalne zatok, miałam usuwanego zęba , pękła mi szczęka i trzeba było operować zatokę szczękową.Mam okropne bóle glowy , rozpierające , jakby głowa była napuchnięta od środka, zawroty glowy, ciemno przed oczami, ból karku, tak jakby rwanie żył kręgowych.Co prawda mam dyskopatię szyjną, ale boli cała błowa.Proszę o radę.
Ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: