Reklama:

Ból w okolicach kości policzkowej (7)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-01-2008, 00:05:00

Witam,
od dłuższego czasu mam problem z częstymi i silnymi bólami głowy, które nie ustępują po tabletkach przeciwbólowych. Zwykle boli mnie część czołowa i przednia głowy, rzadziej tył. Temu bólowi towarzyszy specyficzny ból w okolicy prawej kości policzkowej. Ból jest pulsujący, ale raczej nie promieniuje (jeżeli już, to w kierunku skroni). Ostatnio bolała mnie głowa i rozmasowałem sobie skroń. Chwilę po tym pojawił się potworny ból w okolicy kości policzkowej, kótry nie ustępował przez ok. 2-3 dni. Bóle głowy są tak częste, że nauczyłem się z tym żyć, ale bardzo mnie niepokoją. Lekarz, u którego byłem przepisał mi tylko leki przeciwbólowe stwierdzając, że to nic takiego. Problem w tym, że leki w ogóle nie pomagają, a z takim bólem czasami naprawdę ciężko funkcjonować. Proszę chociaż o podpowiedź co to może być i czy tak częste bóle głowy (prawie codziennie), nasilające się wieczorami mogą być wyłącznie efektem stresu i przepracowania? Niestety zdarza się tak, że nawet jak jestem na wczasach gdzieś i wypoczywam, wysypiam się itp., to ból i tak się pojawia. Nie wiem już co to może być. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
Rogal
gość
29-01-2008, 10:37:00

Raz jeszcze proszę o pomoc, ten ból nie ustaje.!
Z góry dziękuję,
rogal
gość
23-05-2008, 11:21:00

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-08-2014, 21:01:43

Treść zablokowana przez moderatora

gość
09-06-2016, 16:35:23

Mam niestety podobna dolegliwość. Pod rozwagę czy to nie są bóle mięśni twarzy np ze względu na głęboki zgryz. Są specjalne szyny do noszenia w nocy coś jak ochroniacze na zęby bokserów czy hokeistow
gość
10-06-2016, 11:00:34

na pewno w jakimś stopniu objawy są do usunięcia, na pocztę prześlę informacje
gość
23-08-2020, 21:08:14

Hallo co po tylu latach? mam ten problem od roku .odezwij sie pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: