Reklama:

Bol w klatce od kregosłupa piersiowego (2)

Forum: Choroba Parkinsona

Początkujący
11-02-2019, 20:01:05

Dzień dobry
Od blisko 4 lat odczuwam bol kregosłupa w odcinku piersiowym oraz po lewej stronie klatki pierisowej( bol pleców miedzy łopatkami) w klatce pod lewym sutkiem ( kłucia ciagniecia itp) - bole a la zawałowe. kardioloicznie przebadany, płuca b.z. Mam stwierdzną nerwice somatyczną w klatce co tłumaczy bole zawałaowe. Natomiast kregosłup- piersiowej? tyłozmyk, dykopatia, spłyceni lordozy szyjnej.Tyłozmyk I stopnia na wys C4/C5 TRZON KRĘGU c4 Pprzesunięty ku tyłowi o ok 4mm, zwęrzenie przestrz międzykregowch C2/c3, C3/ C4 c4/C5 DYSKOPATIA, spłycenie lordozy szyjnej, zmiany zwyrodnieniowe. W odcinku Th boczne esowate skrzywienie kregosłupa. W MR-Naczyniak trzonu TH5, ucisku korzeni i stenozy nie stwierdzono,. Czesciowa dehydratacja zwyrod krążków miedzykregowych. Rtg płucb/z, gastroskopia poprawna. Co wiec moze byc przyczyną bolów pleców i w klatce piersiwoej? Jestem M 43l. Przemek Jak to leczyc? naczyniak operacyjnie? postawa rehabilitacja? czasem te bole sa tak mocne ze jechalem do przychodni wykonac ekg
Wtajemniczony
24-02-2020, 10:06:43

może fizjoterapeuta pomoże

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
gość
Parkonson
Witam czy ktoś poleca dobrego neurologa z Katowic albo z Warszawy od Parkinsona drżenie lewej ręki Proszę jak ktoś już był i poleca Dziękuję❤️ Gosia
gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: