Reklama:

Ból w dwóch miejscach z tyłu głowy przy zarwaniu nocy przy komputerze. (2)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-12-2008, 16:25:00

Witam,

Często gdy długo siedie na komputerze (12h+) czuje z tylu glowy lekki ból, i starajac sie go odnaleźć zawsze znajduje 2 miejsca , które są do siebie równoległe: jakby isc prosto od oczu po linipprostej do tyłu glowy - w tamych okolicach. Mam więc pytanie, czy znajdująsie tam jakieś ujścia nerwów z głowy ? Czy co to może bolec ? Bo cos można nieraz tam wyczuć.
gość
10-05-2010, 18:22:30

Witam!

Mam podobny problem, iż chodzi o to że gdy gram na komputerze całą noc do 7.00 rano i prześpię się w dzień
to głowa mnie nie boli, ale jeżeli zacznę grać na PC i zarwę nockę o 1.00-3.00 nad ranem to gdy się obudzę to głowa zaczyna mnie boleć... Nie wiem czy to przez picie PEPSI w nocy (2 puszki), ale jeżeli chcę grać w nocy to muszę wypić. A wracając do tego bólu głowy przy zarwanej nocce to gdy [podczas bólu] w dzień się prześpię to czasem pomoże.

PS.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Demielinizacja
Co to znaczy? "Rozproszone w tkance mózgowej nieliczne hyperintensywne w obrazach T1,T2, Pd, FLAIR położone obwodowo ogniska demielinizacyjne" Czekam na wizytę, ale nie daje mi to spokoju.
gość
Wynik TK głowy
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
Reklama: