Reklama:

Ból potylicy od zawsze - nie wiem co to znaczy życ bez bólu (5)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

Początkująca
11-05-2015, 12:12:44

Witam,
mam 25 lat, tak jak w tytule nie wiem co to znaczy żyć bez bólu,
boli mnie zawsze, gdy otwieram oczy i gdy je zamykam. Ból występuje na potylicy, jest to ból typu uciskowego, przy silniejszych bolach mam tez tiki nerwowe potrząsam głową, czesto staje sie apatyczna, nerwowa, są dni kiedy nie chce mi się żyć i najchętniej nie wychodziłabym z pod kołdry. Od dziecka mama chodziła ze mną po lekarzach tomografie komuterowe, rezonans magnetyczny i sterta innych badań, nic nie tłumaczy mojego bólu potylicy. Jako dziecko przeszłam zapalenie opon mózgowych, czy ma to jakies powiazanie ? nikt tego nie wie. Lekarze czesto nie wierza ze głowa mnie boli cały czas, to bardzo flustrujące, starciłam nadzieje na jakąkolwiek diagnoze. W młodosci te tiki (potrzasanie glowa) były bardzo ostre, nawet na kasetach wideo z tego okresu nie można odwrwać ode mnie oczu, pozniej nieco sie to uspokoiło teraz znowu wrociło. Przy bardzo silnym bólu nie mogę zniesc nawet gdy ktos coś do mnie mówi. A już wielkim rozgoryczeniem jest dla mnie fakt, ze bardzo przeszkadza mi ten ból w nauce, do matury podchodziłąm trzy razy, bo to czego sie naucze zaraz znika z mojej głowy, teraz mam zamiar isc na studia, ale jak sobie tam poradze, nie wiem. Bardzo proszę o jakąkolwiek wskazówkę, proszę mnie pokierować gdzie kolwiek, jak juz zdąrzyłam zauważyć na rezonansie wszystko jest wporzadku. Czy istnieją wogóle takie osoby jak ja? żyje ktoś z bolem od zawsze? bez przerwy?
22-05-2015, 14:13:47

Opis dolegliwości może wskazywać na NEURALGIĘ POTYLICZNĄ (ang. Occipital neuralgia). Należałoby wykonać blokadę nerwów potylicznych - koniecznie pod kontrolą USG, żeby mieć pewność, że blokowano nerwy potyliczne, a nie ostrzyknięto mięśnie.
Pozdrawiam,
dr n. med. Łukasz Kmieciak
Początkująca
28-05-2015, 09:49:01

Bardzo dziekuje za diagnoze, znalzłam już Pana na internecie, chetnie umowie sie na wizyte :)
gość
05-03-2023, 02:36:03

kmieciak_lukasz@O2.pl 2015-05-22 16:13:47
Opis dolegliwości może wskazywać na NEURALGIĘ POTYLICZNĄ (ang. Occipital neuralgia). Należałoby wykonać blokadę nerwów potylicznych - koniecznie pod kontrolą USG, żeby mieć pewność, że blokowano nerwy potyliczne, a nie ostrzyknięto mięśnie.
Pozdrawiam,
gość
05-03-2023, 02:36:59

Gość 2023-03-05 03:36:03
kmieciak_lukasz@O2.pl 2015-05-22 16:13:47
Pozdrawiam,

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: